Menu

Terug naar Activiteiten >Bedrijfsbezoeken regio midden West-Vlaanderen


Datum:
vr 22 feb 2019
Uur:
07:30
Locatie:

Beste kringleden,

Ook benieuwd hoe het er achter de schermen van andere bedrijven aan toe gaat? We lichten een tipje van de sluier op! Op vrijdag 22 februari 2019 organiseren Bloemistenkring Antwerpen en Bloemistenkring 't Westland opnieuw hun regio-bedrijfsbezoeken. Tijdens deze achtste editie bezoeken we verschillende toonaangevende bedrijven in midden-West-Vlaanderen, van Harelbeke over Roeselare tot Brugge. Een buitenkans om inspiratie op te doen bij collega-telers!

Programma en tijdsschema:

7.30 u tot 8.15 u: ontvangst met koffie en koffiekoek
bij Horizon Plants, Ginstestraat 44, 8531 Harelbeke-Hulste. Het bedrijf van Ann en Tony Demuynck is gespecialiseerd in de opkweek van Kalanchoë in 9cm pot. Daarnaast vindt u hier ook Solanum en Capsicum, Tillandsia cyanea, Pinus pinea en Chamaecyparis 'Elwoodii', Echeveria, Gaultheria, Erica en Calluna, Lavandula en Helleborus… en veel toegevoegde waarde. Tot 9u15 genieten we van een boeiende en gevarieerde rondleiding doorheen de geautomatiseerde serre-infrastructuur. Opgelet! Inrit via de Barzestraat, uitrit via Ginstestraat.

10.00 u tot 11.00 u: bezoek aan Bloemisterij Decru-Leroy, Ondankstraat 19, Staden-Oostnieuwkerke. Het familiebedrijf van de gedreven bedrijfsleiders Dirk en Griet heeft 2 sites (Oostnieuwkerke en Westrozebeke) en is gespecialiseerd in een uitgebreid assortiment van Pelargonium, éénjarige perk- en terrasplanten, Primula, Viola en Bellis, Cyclamen. Vroegheid en kwaliteit zijn hier het devies!

11.15 u tot 12.30 u: Gediflora, Schierveldestraat 14, 8840 Staden-Oostnieuwkerke. Dit chrysanten-jongplantenbedrijf werd op IPM Essen door AIPH onlangs nog verkozen tot International Grower of the Year 2019 (twee trofeeën 'Gold Rose' en 'Young Plants Gold') en wordt deskundig geleid door Elien Pieters en haar team. Het is een wereldspeler op het vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten, bekend onder de merknaam 'Belgium Mums'. Ongetwijfeld een fascinerend bezoek!

12.45 u tot 13.45 u: middaglunch (dagschotel) in het restaurant van de REO-Veiling, Oostnieuwkerksesteenweg 101, 8800 Roeselare

14.00 u tot 15.00 u: Plantor, Kortekeerstraat 25, 8851 Ardooie-Koolskamp. Op dit familiebedrijf, geleid door Karel en Griet Van de Maele, worden voornamelijk vaste planten geteeld in 2 liter pot, o.m. Heuchera, Geranium, Vinca, Lavandula… Ook een breed gamma Ceanothus vindt u hier.

15.45 u tot 17.15 u: Gera-Fleur, Hogeweg 529, 8200 Brugge Sint-Andries. Het familiebedrijf van Bart en Petra Franco-Lefever is gespecialiseerd in de teelt van Pelargonium, maar ook (verduisterde) chrysanten, kerststerren en Osteospermum zitten in het teeltschema. We bezoeken de 2 teeltlocaties en maken kennis met de op export gerichte intensieve productie en daaraan gekoppelde mechanisatie en automatisatie.

U zorgt als deelnemer zelf voor de verplaatsing met de wagen. Neem gerust op voorhand contact op met collega's om samen naar onze eerste afspraak te rijden. Voor de bedrijfsrondleidingen en het reserveren van de maaltijden hebben wij vooraf het exacte aantal deelnemers nodig.

Schrijf dus zeker op tijd in:
- Via voorzitter Bloemistenkring Antwerpen: Luc Van den Broeck, bloemenluc@telenet.be (tel. 0475 822 570) of secretaris Jos Lamberts, jos.lamberts@telenet.be (tel. 03/886 13 95 of 0499 722 172)
- Via voorzitster Bloemistenkring 't Westland: Griet Leroy, decru-leroy@skynet.be (tel. 0474 61 23 07)

AVBS-leden betalen 25€ per persoon (niet-leden 40€) als bijdrage in de onkosten (maaltijden en drank). We rekenen ter plaatse af. Inschrijven is verplicht en kan tot woensdagmiddag 20 februari.
Wij danken nu reeds de verschillende bedrijven voor hun openheid en gastvrijheid en kijken alvast uit naar deze interessante en leerrijke dag.

Met vriendelijk groeten,
Namens het bestuur van Bloemistenkring Antwerpen en Bloemistenkring 't Westland,
Voorzitters Luc Van den Broeck en Griet Decru