Menu

Begoniatapijt Blankenberge

Terug naar Activiteiten >

Datum:
za 28 aug 2021
Uur:
09:00
Locatie:
Manitobaplein
Koning Leopold II-laan
8370 Blankenberge

Belle Epoque bloementapijten in Blankenberge

In het laatste weekend van augustus legt de commissie begonia van AVBS opnieuw bloementapijten uit op drie locaties in Blankenberge. Deze staan alle in het teken van het rijke Belle-Epoque verleden van de stad.

Voor wie nog geen plannen heeft voor het weekend van 27 augustus hebben we alvast deze uit-tip: een bezoekje aan Blankenberge, want daar leggen de collega-begoniatelers drie begoniatapijten. De tapijten blijven liggen tot zondagavond 29 augustus.

De drie locaties liggen op wandelafstand.In het Leopoldpark wordt de mascotte van het Blankenbergse zomerseizoen ‘Belle’ in de bloemetjes gezet. Op het Koning Leopold III-plein (aan het station van Blankenberge) vind je Belle als baadster en op het Manitobaplein zal een visdraagster te zien zijn. De ontwerpen zijn van de hand van Wim Finck.

Naast de bloementapijten zullen ook nog 13 praalwagens met bloemen langs de kust en in de stad worden opgesteld. Wegens corona wordt het gebruikelijke bloemencorso geen stoet, maar zal het publiek wandelen om de verschillende bloemencreaties te bekijken.

Blankenberge sluit het zomerseizoen af met heel veel bloemen. De tapijten alleen al zijn goed voor zo’n 160.000 stuks. Geen kleurrijkere en mooiere manier dus om de laatste zomerdagen op te fleuren.