Menu

Infovergadering: IPM en milieu - sierteeltcertificaten

Terug naar Activiteiten >

Datum:
do 26 aug 2021
Uur:
20:00
Locatie:
Sanac
Mechelsestseenweg 121a
2860 Sint-Katelijne-Waver

Beste gildelid,

Wij zijn verheugd dat we eindelijk zonder al te veel beperkingen mekaar terug kunnen ontmoeten. Achter de schermen is alles behoorlijk blijven doordraaien, niet in het minst als het gaat om productiefactoren m.b.t. milieu en leefomgeving. Het voortschrijdend inzicht hieromtrent dwingt ook de sierteeltsector om haar duurzaam teeltimago voortdurend bij te sturen en nog duurzamer te maken. Daarom een infovergadering ‘Heet van de naald’.

Donderdag 26 augustus 2021 om 20u bij SANAC in Sint-Katelijne-Waver
IPM en milieu - sierteeltcertificaten,
Infovergadering met AVBS-secretaris Miet Poppe

De milieucertificaten in de sierteeltsector MPS ABC, de IDA-module van Global GAP en ook Vegaplan Standaard NET zijn gekend. Allen dienen ze conform te zijn aan de eisen van het FSI (Floriculture Sustainability Initiative). Royal Flora Holland (RFH) zal binnenkort enkel planten verhandelen die voldoen aan de FSI – normen. Ook voor jouw specifiek bedrijf, dat misschien enkel gericht is op binnenlandse handel, zullen ongetwijfeld vele vragen rijzen zoals: aan welke Vlaamse regelgeving moet mijn bedrijf voldoen?

Hierover is reeds een webinar gegeven die ter herbekijken is op de AVBS-website via deze link.

Ook het digitaal kunstmestregister, de verplichte registratie over verhandeling en gebruik van kunstmeststoffen, van toepassing sedert 1/1/2021 en in werking vanaf 15/4/2021, komt uitgebreid aan bod.
Herbekijk ondertussen de webinar over het digitaal kunstmestregister op de AVBS-website via deze link.
Ook andere milieuthema’s zullen tijdens deze avond behandeld worden: de energie-emissieaudits, het IPM (Integrated Pest Management) – bedrijfsplan met certificering en aanmelding bij OCI, MAP 6, waterkwaliteitsdoelstellingen, … .

Heb je nu reeds dringende vragen? Aarzel niet om onze AVBS-consulenten te contacteren via 09/326.72.10. of info@AVBS.be

Een fijne zomer gewenst en alvast tot in augustus.

Met vriendelijke groeten
Namens het bestuur van Bloemistenkring Antwerpen
Luc Van den Broeck