Menu

ONLINE Starterscursus type B Sierteelt & boomkwekerij

Terug naar Activiteiten >

Datum:
di 23 feb 2021
Uur:
18:30
Locatie:
Deze cursus van min. 60uur is een praktijkgerichte opleiding met een boeiend programma van sectorspecifieke onderwerpen. De cursus is toegankelijk voor starters na het volgen van een type A cursus of actieve land- /tuinbouwers die hun beroepskennis willen opfrissen of uitbreiden. Deze cursus maakt deel uit van het traject naar het installatieattest.
Dit attest geeft toegang tot financiële ondersteuning via VLIF bij start of overname of bij investeringen.
 
Hoe kan jij, als innovatieve ondernemer, inspelen op de laatste maatschappelijke trend?
Zoek je een verdienmodel om aan de noden van de consument tegemoet te komen maar waarbij ook voor jou als producent een inkomen gegarandeerd is?
Dan is deze cursus voor jou! Hier kom je te weten hoe die consumentengroep eruit ziet, hoe je ze kan bereiken, naar welke producten ze op zoek zijn en hoe jij ze kan produceren.
 
De cursus is toegankelijk voor ondernemers met een bestaand bedrijf en voor nieuwkomers die nog hun plek zoeken. Naast technische en juridische onderwerpen, is er ruim aandacht voor de opmaak van een ondernemingsplan, via het Business Model Canvas, marktanalyse, rendabiliteit, marketing en financieel plan. Bovendien worden de lessen aangevuld met enkele bedrijfsbezoeken op bedrijven die reeds actief zijn met korte keten, onthaal en educatie, stadslandbouw en agro-ecologie.

De lessen gaan door elke dinsdag- en donderdagavond, 18u30 - 22u30 van 23 feb tot en met 27 apr 2021. De cursus zal enkel starten bij voldoende inschrijvingen.
 

Praktisch

Prijs leden: € 80,00
Prijs niet-leden:€ 80,00
Organisator: Boerenbond Training & Opleiding Starters
Telefoon:016 28 61 10
Contactinfo: Verena Pynaert