Menu

Webinar over Kunstmestregister

Terug naar Activiteiten >

Datum:
vr 07 mei 2021
Uur:
20:00
Locatie:

Op vrijdag 7 mei om 20 uur organiseert Boerenbond een digitale vorming over het kunstmestregister. VLM-Mestbank zal hierin uitleggen wat er allemaal verwacht wordt en hoe het digitale kunstmestregister kan en moet worden ingevuld.

 

Sinds 15 april zijn land- en tuinbouwers die kunstmest gebruiken verplicht het kunstmestregister op het Mestbankloket in te vullen. In principe moet dit binnen de zeven dagen na de handeling in orde zijn, maar voor de meeste landbouwers is er voor 2021 een overgangsmaatregel waardoor je iets meer tijd krijgt en de registratie binnen de 30 dagen kan gebeuren. Land- en tuinbouwers met sierteelt, boomkweek, aardbeien, groeimedium of met percelen met groenten van groep I of II moeten de registratie alsnog binnen de zeven dagen na de handeling in orde brengen.

Ook alle gegevens van verhandelingen en gebruik van kunstmest van 1 januari tot 15 april moeten worden geregistreerd op het Mestbankloket. Dit moet ten laatste op 15 mei gebeuren.

Met dit webinar hopen we onze leden goed te informeren over de verwachtingen. We houden het heel praktisch met stap-voor-stapdemo’s en praktijkvoorbeelden. Hier vind je al handige instructiefilmpjes.

Schrijf je nu in.

 

Je kan jouw vraag over het Kunstmestregister nu al insturen naar Miet.poppe@avbs of Jan.Vancayzeele@avbs.be.

Inschrijvingen zijn beperkt tot 500 personen. De webinar wordt opgenomen en zal later ter beschikking zijn om te herbekijken.