Menu

Terug naar Activiteiten >Wintercursus: aanleg containervelden en -vloeren en de teelt van containerplanten


Datum:
do 18 jan 2018
Uur:
14:00
Locatie:
Thomas More
Kleinhoefstraat 4
2440 Geel

Ook op heel wat pot- en perkplantenbedrijven beschikt men over deze specifieke teeltinfrastructuur, voor teelten in openlucht maar ook voor bedekte teelten onder folie of glas. Voor starters en ook voor telers die zo’n veld willen aanleggen of bestaande containervelden willen vernieuwen is deze cursus een uitgelezen kans. U verneemt hier de recente regelgeving o.m. over vergunningen en milieunormen. Ondertussen zijn ook de aanleg- en installatietechnieken grondig geëvolueerd alsook de gebruikte materialen. Deze avonden worden pas echt boeiend als ze gestoeld zijn op de ervaringen, suggesties en vragen van jullie, de telers.

Deze wintercursus omvat 5 lessen en loopt van woensdag 10 januari tot 7 februari; ook de leden van Bloemistenkring Antwerpen worden hier graag op uitgenodigd.

Lestijd en uur: elke sessie duurt 3 uur en loopt van 19 tot 22u (tenzij anders afgesproken)

Programma:

 • Donderdag 18 januari van 14 tot 17u in de lokalen van Thomas More te Geel: serre-infrastructuur, verwarming en belichting door Herman Mariën (HIK). In samenwerking met de boomtelers West-Vlaanderen (Webos)

 • Er volgen nog 2 bedrijfsbezoeken waar we pas aangelegde projecten kunnen bekijkenen becommentariëren (juni).

   

  Inschrijven: kan tot maandag 8 januari bij Lucien Verschoren, lucien.verschoren@telenet.be of via Marjan Denie,  marjan.denie@hoebenschot.be

   

  Deelnameprijs: 60€ voor 5 cursusavonden en 2 bedrijfsbezoeken, inbegrepen 2 dranken en versnaperingen. Voor één activiteit 15€. Dit bedrag kan worden overgeschreven op de rekening van Boomtelersfederatie Noor-België  BE20 7333 2450 6456

  Deelnemers kunnen een onkostennota bekomen en een tegemoetkoming voor de werknemers aanvragen.