Menu

AVBS-lidmaatschap: we blijven ons inzetten voor jou en je bedrijf

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Vanaf midden oktober trapt AVBS de lidmaatschapscampagne 2022 af. Op het gebied van belangenbehartiging bleef de coronastorm het afgelopen jaar verder waaien, en kregen we ook heel wat te doen rond Brexit en tewerkstelling. Dankzij onze brede achterban konden we met een krachtige stem spreken voor de sector. Ook het komende jaar willen we dat blijven doen. Jouw lidmaatschap is onze drijfveer en meteen ook ons argument!

 

hernieuwing van je AVBS-lidmaatschap. In die brief staan een aantal redenen om lid te blijven. Nog meer redenen die van je lidmaatschap een uitstekende investering maken, vind je terug op www.avbs.be onder ‘Lid worden’.

2022: het jaar van de ommekeer?

Het afgelopen jaar vergde nog heel wat overleg met allerlei overheden - niet alleen voor corona, maar ook onder meer voor de gevolgen van de Brexit. AVBS was samen met Boerenbond dagelijks in de weer om de sector zo goed mogelijk door de crisis te leiden. We konden hiervoor steeds rekenen op een breed netwerk binnen en buiten de sector. Ons netwerk van (bestuurs)leden geeft ons een sterk inzicht over de werkelijke situatie op het terrein en helpt in het identificeren van de grootste noden. Met betrekking tot de impact van corona was er het afgelopen jaar nog veel syndicaal werk nodig. Eens de relance in veel deelsectoren zich op gang trok, was het vooral van belang om ervoor te zorgen dat medewerkers zo vlot mogelijk konden werken. Het seizoenpersoneel in het bijzonder vroeg heel wat extra overleg en onderhandelingen om ze zo vlot mogelijk hier te krijgen, met zo weinig mogelijk tijdverlies en ook om ze gezond te houden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om buitenlandse seizoenwerknemers te laten inenten.
Help ons ook in 2022 een sterke en representatieve rol te spelen en sluit opnieuw aan bij AVBS, dé sierteelt- en groenfederatie.

Lid zijn van AVBS biedt alleen maar voordelen!

•    AVBS komt op voor de algemene belangen van siertelers en groenvoorzieners. Om de standpunten te verdedigen, zitten we vaak rond de tafel met andere (sierteelt)organisaties en de overheid.
Bij vragen over jouw persoonlijke bedrijfsaangelegenheden kan je steeds beroep doen op een consulent gespecialiseerd in jouw vakgebied of een consulent dienstbetoon.
•    AVBS zorgt voor informatie op maat. Het maandelijks vakblad Sierteelt&Groenvoorziening wisselt ruimere bedrijfsreportages af met updates over syndicale dossiers, sectornieuws, en nieuws over onderzoek en activiteiten. Dit jaar is  de vormgeving van de nieuwsbrieven en de nieuwsflashes aangepast met als doel u nog gerichter te informeren. Via www.avbs.be blijf je voortdurend op de hoogte van extra nieuws. Als je deze communicatie per e-mail nog niet ontvangt, bezorg  dan jouw (correcte) gegevens via info@avbs.be. Zorg er ook voor dat we jouw interessegebieden kennen.
•    AVBS zet in op promotie, afzet en handel, onder andere via vertegenwoordiging in VLAM en via de exportorganisatie Belbex. Door de organisatie van FLORALL tweemaal per jaar en de ondersteuning bij groepsdeelnames aan buitenlandse vakbeurzen zoals bijvoorbeeld IPM, creëert AVBS een commercieel platform voor haar leden.
•    Dankzij je lidmaatschap kan je ook genieten van heel wat financiële voordelen, gaande van kortingen tot premies. Lees er alles over op www.avbs.be/lid-worden.
•    AVBS werkt mee aan de uitbouw van je eigen netwerk en versterkt de onderlinge samenhang door de organisatie van allerhande activiteiten. Ga tijdens deze activiteiten in dialoog met collega’s, de overheid, leveranciers, klanten, medewerkers, ... en leg zo waardevolle contacten.
Het lidgeld is volledig fiscaal aftrekbaar; de lidkaart geldt hierbij als fiscaal attest. Er worden hiervoor dus geen facturen uitgeschreven.

Andere vragen over je lidmaatschap of suggesties voor de werking van AVBS? Contacteer ons.
Miet Poppe – Bloemisterij en snijbloementeelt - miet.poppe@avbs.be
Jan Vancayzeele – Boomkwekerij - jan.vancayzeele@avbs.be -
Bart Verelst – Tuinaanleg - bart.verelst@avbs.be
Jarne Depaepe - Tuinaanleg - jarne.depaepe@avbs.be
Ilse Brosens – Lidmaatschap - ilse.brosens@avbs.be

Bloemisterij & Snijbloementeelt

Hoofdberoep : 280 euro (incl. plaatselijke kringbijdrage)
Bijberoep : 209 euro (incl. plaatselijke kringbijdrage)
Tarief bijberoep is enkel voor bloemisten die hun bedrijf in nevenberoep uitbaten of voor floristen in hoofdberoep.


Tuinaanleg & Groenverzorging

Hoofdberoep : 310 euro (incl. plaatselijke kringbijdrage)
Bedrijven waar de teeltactiviteit belangrijker is dan de aanlegactiviteit vallen onder de tarieven van de vakgroep boomkwekerij.

Boomkwekerij

Hoofdberoep : 270 euro (exclusief plaatselijke kringbijdrage)
Bijberoep : 199 euro (excl. plaatselijke kringbijdrage)
Tarief bijberoep is enkel voor boomkwekers die hun bedrijf in nevenberoep uitbaten.

Gepensioneerde siertelers

Ook als gepensioneerde kan je lid blijven en Sierteelt&Groenvoor-
ziening ontvangen. Je kan ook een bijkomend abonnement nemen op Boer&Tuinder.

Zonder abonnement Boer&Tuinder: 108 euro (excl. plaatselijke kringbijdrage)
Met abonnement Boer&Tuinder: 163 euro (excl. plaatselijke kringbijdrage)