Menu

AVBS verrast over standpunt om de verkoop van bloemen en planten buiten de supermarkt te verbieden

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

AVBS betreurt dat er de laatste dagen heel wat stemmingmakerij is in de sierteeltketen. Het is belangrijk indien we als sierteeltsector naar de media stappen, we dit doen met correcte boodschappen zonder individuele problemen te vergroten. Door met verschillende standpunten in de sierteeltsector naar buiten te komen, zoals we gisteren helaas moesten vaststellen, verzwakken en verdelen we ons. Dat is het laatste dat we op dit moment in de coronacrisis kunnen gebruiken.  

 

AVBS is bijzonder teleurgesteld in het artikel dat verscheen op HLN met als titel 'Bloemisten willen verbod op verkoop van bloemen en planten buiten supermarkten'. Toch blijven we respect hebben voor ieders mening en standpunt. AVBS pleit ervoor om in deze crisistijden standpunten eerst af te toetsen tijdens het ketenoverleg binnen de sierteelt dat AVBS op regelmatige basis organiseert naar aanleiding van de huidige coronacrisis. In dit overleg zitten naast AVBS en KUFB ook de Belgische Tuincentravereniging (BTV), Navex en de Euroveiling.  

Boerenbond, AVBS en hun partners zullen echter blijven oproepen tot constructief overleg en samenwerking in de sector. De Boerenbondslagzin 'Ieder voor allen, allen voor ieder' is meer dan ooit van toepassing in deze crisistijden. AVBS zal blijven zoeken naar gemeenschappelijke belangen in de keten om zo snel mogelijk meer markten te openen langs waar we onze mooie sierteeltproducten kunnen verkopen. AVBS en Boerenbond blijft standpunten vormen die ingegeven blijven door het belang van onze sierteeltproducenten en de keten in zijn totaliteit.  

Lees het volledig artikel hier.