Menu

Belgisch bedrijf Gediflora is International Grower of the Year 2019

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

Gediflora, een Belgisch jongplantenbedrijf dat zich 100% toespitst op veredeling en vermeerdering van bolchrysanten, wint de prestigieuze titel ‘International Grower of the Year’ 2019 van AIPH. (http://aiph.org/aiph_new/gediflora-belgium-wins-aiph-international-grower-of-the-year-2019/)  

Familiebedrijf Gediflora is een toonaangevende wereldspeler in de veredeling en vermeerdering van bolchrysanten.

De Association of International Horticultural Producers (AIPH - http://aiph.org) organiseerde dit jaar voor de tiende keer de wedstrijd ‘Grower of the Year’ om sierteeltbedrijven op internationaal niveau te bekronen. Belgische chrysantenveredelaar Gediflora (http://gediflora.be) was genomineerd en werd op 22 januari bekroond met de Gouden Roos in de hoofdcategorie en in de categorie jongplanten.

Gediflora, een familiebedrijf in de derde generatie, spitst zich 100% toe op veredeling en vermeerdering van chrysanten. Met een afzet in meer dan 30 landen verdeelt Gediflora om en bij de 80 miljoen stekken per jaar. Daarmee hebben ze ongeveer 50% van de markt in Europa, 30% in de VS en 40% wereldwijd.

Als veredelaar is Gediflora voortdurend op zoek om een uniek en innovatief assortiment samen te stellen dat aantrekkelijk is voor de kweker zowel als voor de consument. Hun missie is dan ook om als specialist de zogenaamde ‘mums’ een moderne en creatieve toets te geven. Ondanks hun specialisatie in veredeling en vermeerdering van stekmateriaal weten ze ook het verhaal achter de Belgian mums te brengen. Met een sterk marketingplan en de slogan ‘Be Mum, Be More’ slagen ze erin om het imago van bolchrysanten bij de consument tot een hoger niveau te tillen. Dankzij hun motto ‘Droom, durf, doe en doe beter’, slaagt het hele Gediflorateam erin om elke dag het allerbeste van zichzelf te geven.

Daarnaast pakt België dit jaar groots uit als partnerland op de internationale plantenbeurs IPM Essen in Duitsland. http://www.boerenbond.be/actualiteit/belgi%c3%ab-partnerland-van-ipm-beurs-essen.

Met een 37ste deelname zijn Belgische bedrijven al van bij de eerste editie een vaste waarde op de intussen internationaal hoogstaande beurs. Een zeventigtal Belgische bedrijven maken dit jaar onderdeel uit van de beurs.

Meer info

Pieter Van Oost, AVBS (0479 29 42 78)