Menu

Terug naar Actualiteit >Bloemen en planten recht van bij de boer

Alle regio's

Creatief ondernemerschap is in tijden van crisis ontzettend belangrijk! Hier en daar zien we heel vindingrijke en vruchtbare nieuwe samenwerkingen ontstaan, zoals tussen sierteler Belgicactus en Hoevewinkel De Melkweg. Een eenvoudig online platform bracht hen samen. Wil je zelf ook op die manier aan de slag, vul dan snel het formulier in zodat we kunnen op zoek gaan naar de perfecte match voor jou.

 

Hoevewinkel De Melkweg en sierteler Belgicactus samen tegen corona

De coronacrisis heeft ook onze landbouw in haar greep. Waar heel wat hoevewinkels plots een veel grotere vraag naar lokale producten zien, zitten de meeste siertelers met de handen in het haar. Hun bloemen en planten zijn in dit seizoen op hun mooist, maar de winkels zijn noodgedwongen gesloten. Creativiteit in onze sector is dus van belang willen we deze crisis overleven. Daarom is er sinds kort een veelbelovend online platform ontwikkeld, een soort “Tinder” voor siertelers en hoeveproducenten.

De perfecte match!

Hoe werkt het systeem? Heel eenvoudig! Ben je sierteler en wil je je prachtige bloemen en planten toch in de tuinen en woonkamers krijgen? Of baat je een hoevewinkel uit en kan je op die manier je klanten opvrolijken met een fris bloemetje of een mooi plantje? Dan heb je zeker een match in jouw buurt! Meld je eenvoudig en snel aan via deze link https://www.avbs.be/actualiteit/sierteeltproducten-mee-de-hoevewinkel en wij zoeken voor jou een geschikte partner in jouw regio.

“Onze klanten reageren verrast op de uitbreiding van ons aanbod met vetplantjes van Belgicactus”

Ann Cools uit Tielen baat sinds 1991 hoevewinkel De Melkweg uit, met onder meer ambachtelijk gemaakte rijstpap en chocoladepasta. Haar aanbod wordt nu uitgebreid met vetplanten van Belgicactus uit Westerlo. Ze reageert enthousiast op de actie: “Er staat nu een Deense kar vol met vetplantjes en cactussen aan de ingang van de winkel en de kwaliteit is super. Onze klanten reageren dan ook tevreden.”

Ze bevestigt dat het de laatste dagen ontzettend druk is en dat de mensen duidelijk de weg naar de hoevewinkel gevonden hebben.

Het kan de start zijn van iets nieuws”

Sierteler Jan Gielis van Belgicactus meldde zich twee weken geleden aan op het platform en kreeg een week later bericht dat Ann Cools met haar hoevewinkel wilde deelnemen. Hij nam meteen contact met haar op en sindsdien staat er een kar met vetplantjes in haar winkel. “Het is maar een klein stukje van wat ik normaal verkoop, maar ik geloof wel dat er toekomst in zit. Ik sta heel erg achter de visie om de verkoop zo lokaal mogelijk te houden en voor ons betekent dat voornamelijk in de Kempen. Voorlopig werk ik al samen met één hoeveproducent, maar er komen er misschien nog bij. Dit kan echt het begin zijn van iets moois.”

“Ik vind het trouwens ook heel fijn dat er binnen onze landbouwsector veel solidariteit is in deze crisistijden,” besluit Jan nog.