Menu

Brexit: VLAM lanceert nieuwe subsidiemogelijkheid voor de export

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

 

 

 

 

 

 

 

 

VLAM investeert naar aanleiding van de Brexit in innovatieve plannen van Vlaamse exporteurs, opdat deze projecten mee de motor zouden vormen voor de relance van onze exportgeoriënteerde economie. Een eerste soortgelijk initiatief leverde vorig jaar mooie resultaten op. Er zijn duidelijk extra inspanningen nodig om de Britse markt open te houden en de belemmeringen die de Brexit opwerpt zoveel mogelijk te counteren. Maar ook buiten het Verenigd Koninkrijk liggen nog veel kansen voor Vlaamse bedrijven in de agrovoeding en sierteelt ter compensatie van de Brexit. VLAM is daarom op zoek naar innovatieve ideeën die onze lekkere en kwaliteitsvolle producten in het buitenland promoten.

Wat is het?

Er zijn 2 verschillende incubatoren, namelijk de VK-incubator en de wereldwijde incubator. Ze ondersteunen exportprojecten op respectievelijk de VK-markt en/of alle andere buitenlandse markten. De minimale ondersteuning bedraagt 10.000 euro en die kan oplopen tot maximaal 20.000 euro per project. De eigen inbreng in het project moet minstens 50% bedragen. Indien de aanvragende onderneming een federatie of groepering met minstens 2 niet-verbonden ondernemingen als leden betreft, kan het project maximaal 40.000 euro aan steun ontvangen.

De oproep staat open voor bedrijven en federaties met hoofdzetel in het Vlaams gewest en een hoofdactiviteit in primaire land-, tuinbouw- en visserijproducten, evenals ondernemingen en federaties die vallen binnen de VLAM-werking, die een economisch nadeel ondervonden van de Brexit. Het is mogelijk om projecten in te dienen voor deze beide incubatoren.

De uitvoering van het project moet binnen de periode van 01/06/21 tot en met  30/11/21 plaatsvinden. De bijkomende vereisten worden uitgelegd in een reglement.

De ondersteuningsaanvraag verloopt via het digitaal aanvraagformulier op
www.vlaanderen.be/vlam/exportincubator


Belangrijk!

Verstuur het online aanvraagformulier ten laatste op 30 april 2021, 18u. Dat is al binnen 2 weken, dus stel je aanvraag niet uit!

Heb je nog vragen? Richt ze aan incubator@vlam.be.