Menu

Campagne ‘Young, wild & tree’

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

Making the tree nursery sector attractive to young people

 

 

Belbex, de vereniging van boomkwekerijexporteurs heeft samen met AVBS een campagne gelanceerd om jongeren warm te maken voor het vak van kweken en verhandelen van bomen en sierplanten. Ze zijn hiermee gestart om meer jongeren aan te trekken richting boomkwekerijsector. Er zijn bij ons voor hen heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan als medewerker, teeltleider, productieleider, bediende, …

 

Steeds grotere maatschappelijke rol

Het is hard nodig om meer aandacht te vragen aan de jonge doelgroep. Een belangrijk argument is dat de sector een steeds belangrijkere rol inneemt in de maatschappij. Het vergroenen van steden en het laten groeien van bomen wordt in de huidige klimaatsituatie nog belangrijker. Hiervoor hebben we jonge mensen nodig die hun kennis competent willen inzetten voor onze sector.

Er werd voor deze campagne samenwerking gezocht met de Artevelde Hogeschool Gent, waar een team van drie studenten een studieproject ontwikkelde om jongeren via de sociale media op een uitnodigende manier kennis te laten maken met het werk op een boomkwekerij. Via een Instagramaccount wordt aan de hand van teasers en korte filmpjes de boomkwekerijsector gepromoot bij de jongeren. Vier jongeren die actief zijn in diverse bedrijven in de boomkwekerijwereld komen hierbij aan bod en spelen op deze manier ambassadeur voor hun sector.

De campagne ‘Young, wild & tree’ loopt van 9/3 tot 4/5 via de instagramprofielen ‘Young, wild & tree’ en ‘Jong Sierteeltgeweld’. Via sociale media wordt, met teasers en korte filmpjes, de boomkwekerijsector gepromoot bij de jongeren. Vier jongeren die actief zijn in diverse bedrijven in de boomkwekerijwereld komen hierbij aan bod en spelen op deze manier ambassadeur voor de sector.


Lucien Verschoren, voorzitter van de Boomtelers AVBS

We willen meer jonge mensen warm maken om aan de slag te gaan in de groeiende en boeiende boomkwekerijsector. Het is tenslotte de mooiste job ter wereld.

 

           YOUNG WILD TREE

          JONG SIERTEELTGEWELD

 

 

 

 

Meer info:

Lucien Verschoren, voorzitter boomtelers AVBS
lucien.verschoren@telenet.be - 0496/98.64.39

Jan Vancayzeele, AVBS-consulent boomkwekerij AVBS
jan.vancayzeele@avbs.be - 0476/91.01.36