Menu

Terug naar Actualiteit >De Linde van Massemen dingt naar de European Tree of the Year 2017

Alle regio's
Alle sectoren

De strijd om de titel van Europese Boom van het Jaar is in alle hevigheid losgebarsten. Voor Vlaanderen dingt de ruim 400 jaar oude lindeboom van Massemen mee naar de hoogste eer. De linde werd vorig jaar namelijk in ons land nog verkozen tot Boom van het Jaar.

Maar om de European Three of the Year Award binnen te rijven, zal de Massemse trots aan een ferm inhaalmanoeuvre mogen beginnen. In de tussenstand staat de boom op de zesde plaats (op zestien deelnemers), en op geruime afstand van de Tsjechische en Welshe deelnemers.

Stemmen ronselen

Massemen zet nu alle middelen in om stemmen te ronselen en vond ook niemand minder dan Chris Van den Durpel bereid om mee promo te voeren. De koning van de typetjes kwam gisteren als zijn alter ego Kamiel Spiessens naar Massemen afgezakt om mensen op te roepen te stemmen voor de linde.

“Ik word als Spiessens voor ontzettend veel dingen gevraagd, maar dit past perfect in ‘zijn’ plaatje”, zegt Van den Durpel. “Kamiel heeft groene vingers en houdt van bomen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om mee te werken. Hopelijk maakt dit filmpje iets los en kunnen we de Europese titel alsnog binnenhalen.”

Na Spiessens passeerde ook StuBru-stem Linde Merckpoel nog in Massemen. Gezien haar voornaam heeft ze een soort van ‘natuurlijke’ band met de lindeboom. Ook zij zal op de radio mensen oproepen om te stemmen voor de trotse lindeboom.

Het promofilmpje van Kamiel Spiessens zal in de loop van de week te bekijken zijn op www.beleefwetteren.be. “Het filmpje bekijken is één ding, stemmen uiteraard nog veel belangrijker”, zeggen Veerle Baert en Benedicte Vispoel. En dat kan via www.threeoftheyear.org.

(bron: Peter Dirix, Het Nieuwsblad)