Menu

Bloemen en planten brengen Rechtvaardige Rechters terug naar Wetteren

Terug naar Actualiteit >
Alle sectoren

Van 14/09 t.e.m. 17/09/17 rolt de gemeente Wetteren op de Markt een 750 m² groot bloementapijt uit met een uitzonderlijk thema: 'De Rechtvaardige Rechters'. Bloemen en planten brengen zo het gestolen paneel terug naar Wetteren.

Niet alleen het thema van het Bloementapijt is uitzonderlijk, ook de uitwerking ervan. Het bloementapijt krijgt een driedimensionaal aspect. Op het paneel van de Rechtvaardige Rechters zie je niet alleen de Rechters, maar ook bossen, rotsen, heuvels en lucht. De Rechters worden ingevuld met begonia’s. De bossen en de heuvels gaan de hoogte in.

Groepen die het tapijt bezoeken, kunnen zelf deel uitmaken van het paneel.  Ze wandelen doorheen het paneel en komen zo in de verborgen tuin terecht, ahw een verborgen hoekje van het paneel. Achter de heuvel, tussende bomen en de torens, word je één met het bloementapijt, met de Rechtvaardige Rechters. Individuele bezoekers kunnen het bloementapijt bewonderen van de zijkant.

Het programma voor groepsbezoeken duurt 2 uur. Je bezoekt het bloementapijt en de gids brengt het verhaal van de Rechtvaardige Rechters. Je wandelt ook langs de belangrijke plaatsen in deze ophefmakende zaak.
Aanvangsuur naar keuze.

Periode
Van 14/09 tot en met 17/09/17.

Op 14 september vanaf 18 uur. Op de andere dagen zowel overdag als ’s avonds.

Prijzen
€ 70 per groep (max. 30 personen). Bij grotere groepen zijn meerdere gidsen mogelijk.

Een glaasje bubbels als extraatje in de verborgen tuin is mogelijk aan € 2 pp. extra.

Talen
Nederlands, Frans en Engels

Bron: gemeente Wetteren