Menu

Terug naar Actualiteit >Europese landen versoepelen corona-maatregelen

Alle regio's

De Oostenrijkse regering heeft aangekondigd dat ze na het paasweekend start met het versoepelen van de strikte corona-maatregelen. Hierdoor zullen in Oostenrijk vanaf 14 april ook de tuincentra opnieuw opengaan. Ook in andere Europese landen lijkt die trend ingezet.

 

 

In Oostenrijk verloopt het openbaar leven sinds 16 maart op een laag pitje. Daardoor slaagde het land erin de verspreiding van Sars-CoV-2 duidelijk in te dammen. Kanselier Kurz bevestigde vandaag dat kleine winkels en bouw- en tuincentra vanaf 14 april hun deuren weer mogen openen als ze strikte hygiënische normen toepassen. Vanaf 1 mei mogen ook alle andere handelszaken, inkoopcentra en kappers weer open.

Oostenrijk is hiermee één van de eerste Europese landen die in de strijd tegen het dodelijke virus zijn maatregelen reeds meteen na Pasen wil milderen.

Ook in Denemarken heeft de premier aangekondigd dat het land waarschijnlijk na Pasen weer wat minder op slot zal zitten en Tsjechië onderhandelt ondertussen ook over kleine uitzonderingsregels voor de handel.

Voor België zijn er nog geen versoepelende maatregelen gekend. Toch blijven we aansturen op het zo snel mogelijk heropenen van de tuincentra en kwekerijen met thuisverkoop. Deze kunnen o.i. met inachtneming van de nodige maatregelen, hun klanten op een veilige manier bedienen.