Menu

Floraliën Gent verhuizen naar 2022

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Covid-19 blijft de Floraliën parten spelen. De Raad van Bestuur van de Koninklijke maatschappij voor Landbouw en Plantkunde vzw, de organisator van Floraliën Gent, besliste begin februari dat de volgende editie zal plaatsvinden van 29 april tot 8 mei 2022.

 

Oorspronkelijk zou deze wereldvermaarde internationale tentoonstelling doorgaan in mei 2020, maar daar besliste de eerste lockdown anders over. “We hebben sedert vorige zomer een 8 tal scenario’s constant bijgewerkt in de hoop dat we corona konden voorblijven”, vertelt voorzitter Alexander Vercamer. In samenspraak met heel wat partners en overheden werd beslist om het evenement uit te stellen. Begin mei van dit jaar bleek niet haalbaar voor een event dat 100.000 bezoekers verwacht, of gemiddeld 10.000 bezoekers per dag.

Toch een alternatief dit jaar

Het oorspronkelijk thema ‘Mijn paradijs, mijn wereldse tuin’ blijft behouden voor de editie 2022. Nu iedereen in bubbels leeft en thuis vastzit - in de eigen omgeving of tuin – is het opvallend dat veel meer mensen aandacht hebben voor fris groen en kleurrijke planten in hun tuin en woonkamer of op hun terras.

De organisatoren willen dit nieuwe uitstel aangrijpen om de vernieuwing nog verder door te zetten. Een voorzet daartoe willen ze al geven in mei 2021. “We bereiden een kort 6 daags eigentijds hybride-evenement voor. Dat willen we afsluiten op Moederdag, en dat is voor ons ideaal”, aldus Vercamer. De KMLP hoopt met dit hybride-evenement Floraliën aantrekkelijk te maken voor een nieuw en jonger publiek van ‘digital natives’ en jonge gezinnen. “We werken aan een aanwezigheid vanuit Vlaanderen met verbanden naar verschillende locaties.” Hoe dit event er precies zal uitzien, en ook de naam, houdt de KMLP nog even voor zich.