Menu

Florall awards uitgereikt

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

Op 6 maart ll. werden tijdens de voorjaarseditie van de Belgische vakbeurs FLORALL in Waregem Expo de volgende variëteiten of concepten door een vijfkoppige jury bekroond met goud, zilver of brons:

 

 

 

GOUD

Concept: Besdragende Actinidia arguta ‘Issai’ – D&V Plant

De jury prees dit concept omwille van de inspanningen van de teler om de multifunctionaliteit van de plant volledig uit te spelen. De plant is meer dan alleen maar een sierplant. Het is een nutsplant die door de keuze van het juiste uitgangsmateriaal en correcte snoei jaarlijks verzekerd is van vruchten en daardoor het hele seizoen verleidelijk en verkoopbaar is.

Het frame waarop de plant gebruiksklaar wordt aangeboden viel in de smaak bij de jury. Dit is een meerwaarde voor de tuincentra.

www.dvplant.be

ZILVER

Variëteit: Chaenomeles Speciosa ‘Pink Storm’ – Willy De Nolf

 

 

 

Deze Japanse sierkwee kon de jury bekoren door de intens roze vroege lentebloemen. Omwille van de intense kleur is het een zeer toepasselijke voorjaarsbloem. De dubbele en grote bloemen zorgen er voor dat de variëteit een goed alternatief kan zijn voor de Camellia. De bloemen kunnen benut worden in snijbloemarrangementen en zijn geschikt voor toepassing in de Ikebana-stijl. Het is een variëteit die zowel in solitair als in groepen in de tuin kan toegepast worden.

www.denolf.com

BRONS

Variëteit: Fargesia Murielae ‘Elias’ -Van Vliet New Plants

Sterke punten van deze bamboe zijn het feit dat hij laag blijft en niet woekert. Hierdoor is hij multi-inzetbaar en een gemakkelijk plant die weinig tot geen werk met zich meebrengt. Hij komt tot zijn recht als vaste plant maar ook als balkon- of terrasplant.

De plant speelt perfect in op de Japan-trend. Hij heeft een hoge verkoopbaarheidsfactor omdat hij het hele jaar door groen blijft. Dit is een pluspunt voor de tuincentra.

www.newplants.nl

FLORALL

 

Denen 157, B-9080 Lochristi
T: +32 9 326 72 10
M: +32 479 29 42 78

info@florall.bewww.FLORALL.be