Menu

Geen vaarwel, maar tot ziens

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

- Pieter Van Oost -

 

 

 

 

 

 

 

Al meer dan 3,5 jaar werk ik met hart en ziel voor de sierteeltsector.
Ook al ben ik opgegroeid tussen de sierplanten, toch heb ik heel veel geleerd over deze boeiende groene sector. Door de grote diversiteit aan teelten, teeltsystemen, afzetkanalen, regelgeving … is er altijd een uitdaging waar AVBS een steentje kan verleggen in de rivier. Ik voelde me dan ook als een vis in het water tussen de bloemisten, snijbloementelers, boomtelers en tuinaanleggers. Ook met de sierteeltonderzoekers en –wetenschappers die onze sector ondersteunen, was het altijd aangenaam samenwerken.

Het belang van de rol van AVBS als sterke belangenverdediger voor de sector werd met de impact van COVID-19 en de daaruit voortvloeiende maatregelen nog maar eens benadrukt.
Dag en nacht stond ik als AVBS-secretaris voor jullie klaar om het meest haalbare voor onze sector en jullie
bedrijven te kunnen realiseren.

En toen kwam er een onverwachte opportuniteit. Eén waar ik heel lang heb over nagedacht. Vanaf 1 september ga ik aan de slag als adviseur op de studiedienst van Boerenbond. Daar zal ik mijn tijd verdelen tussen groenteteelt, fruitteelt, sierteelt en andere plantaardige sectoren. Ik laat de sierteeltsector dus zeker niet los, maar neem hem mee in mijn verdere loopbaan. Het perspectief verandert evenwel van een vis in het water naar een vogel in de lucht. Een vogelperspectief over de verschillende tuinbouwsectoren heen, maar met de mogelijkheid om snel een duikvlucht te nemen om problemen te detecteren en te analyseren om zo beleidsmatig
tot oplossingen te komen.
Dank voor de leuke samenwerking en de mooie herinneringen aan een bloeiende sector en aan een organisatie die ik voor altijd in mijn hart zal dragen.

Vanaf 1 september neemt Miet Poppe de functie van secretaris over van Pieter.

Veel succes, Miet!