Menu

Groene gevels voor klimaatadaptieve steden

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Meer planten integreren in steden is nodig voor de verbetering van ons leefmilieu. Gevelgroen biedt een oplossing voor klimaatbestendige steden. Dit verticaal groen draagt bij tot het zomercomfort van een gebouw, absorbeert geluid en zorgt voor schone lucht en meer biodiversiteit. Maar kennis over deze verticale tuinen is bij velen nog te beperkt.

 

Daarom informeren onderzoekscentra WTCB, PCS en Centexbel, Universiteit Antwerpen en beroepsorganisaties VCB, Bouwunie, NAV, AVBS en BFG u graag over dit thema op maandag 20 mei 2019 om 13u op het event ‘Groene gevels: bouwstenen voor klimaatadaptieve steden’ op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.  

Je krijgt de mogelijkheid om demo- en proefopstellingen met verschillende types groene wanden te bezichtigen in het PCS en contact te leggen met specialisten in diverse kennisdomeinen: planten, substraat, irrigatie, onderhoud, interactie vegetatie-constructie, akoestiek, LCA, waterzuivering, luchtzuivering en groene architectuur.

Nationale en internationale topsprekers zoals het Italiaanse architectenbureau BOERI, wereldwijd bekend voor groene projecten zoals de 'Bosco Verticale' in Milaan en het ‘Palazzo Verde’ in Antwerpen, Xaveer De Geyter Architects (XDGA) van het Gentse project 'Melopee' en de Oostenrijkse Vera Enzi, internationaal expert in groene infrastructuur, zullen er hun verhaal doen.

Je vindt de uitnodiging met het programma op https://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=agenda&sub=search&event_id=938, waar je ook kan inschrijven.