Menu

Terug naar Actualiteit >Goed geïnformeerd in coronatijden !

Alle regio's
Alle sectoren

De berichtgeving rond maatregelen m.b.t. corona wijzigt snel. Op deze website vind je heel wat antwoorden op veelgestelde vragen: https://www.avbs.be/kenniscentrum/onderwerpen/coronavirus-treft-ook-de-s.... Deze informatie wordt constant geupdate. Je kan ons uiteraard ook contacteren via mail (corona@avbs.be) of telefoon (09/ 326 72 10).

Er is online ook heel wat informatie te vinden. Om het overzicht enigszins te bewaren, hebben we voor jullie de interessantste links gebundeld.  

Algemene corona-maatregelen

Sectorspecifieke verplichtingen en aanbevelingen

Welke aanbevelingen en verplichtingen zijn van kracht, waar moet ik aandacht voor hebben, hoe organiseer ik mijn bedrijf?

  • Wil je preventief de temperatuur van je personeel meten? Vraag daar dan wel toestemming voor. Wij raden dit zeker aan. Wij zullen in onze overeenkomst voor de huisvesting een paragraaf voorzien ivm temperatuurmeting, deze is binnenkort beschikbaar in verschillende talen: www.boerenbond.be/huisvesting  => onderhandse overeenkomsten.
  • In het paritair comité tuinbouw werd een CAO goedgekeurd die drie checklists bevat. Deze fiches zijn een hulpmiddel voor de bedrijven om extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

Preventiechecklist Covid tuinbouw.pdfPreventiechecklist Covid tuinaanleg.pdfPreventiechecklist Covid seizoenarbeiders.pdf; Preventiechecklist Covid huisvesting seizoenarbeiders_RDS2605.pdf; 20200729_Interpretatiekader_checklist Covid19.pdf

Gezondheidszorg voor je seizoenarbeiders

Nodige reisdocumenten

  • Hoewel de situatie wat betreft reizen enigszins versoepeld is, is het aangewezen je buitenlandse seizoenarbeiders te voorzien van de nodige documenten bij aanvang van hun reis.
  • Daarnaast kunnen enkele documenten ook binnenlands aantonen dat ze “onder hetzelfde dak” verblijven (3-TER)….

->De bovengenoemde documenten zijn terug te vinden op de corona-pagina van  onze boerenbondwebsite (vraag  1).

 

Nood aan Belgische arbeidskrachten?

Wacht niet tot het te laat is en maak jouw vacatures nu al kenbaar op zoveel mogelijk kanalen: