Menu

Implementatie van het Vlaams GLB Strategisch Plan

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) gaat op 1 januari 2023 van start. Vlaanderen maakt hiervoor een Vlaams GLB Strategisch (GLB SP) plan op. De goedkeuring van het Vlaams GLB Strategisch Plan door de Europese Commissie wordt in de komende weken verwacht.
 

 

 

Webinars Strategisch Vlaams GLB-plan

Algemene beginselen

“Welke boer kan vergroenen als zijn rekening in het rood staat?”, aldus voorzitter Lode Ceyssens in het webinar, dat werd gegeven door Pieter Verhelst, lid hoofdbestuur en adviseur Giel Boey en gemodereerd door Matty Veulemans. Dit webinar 'algemene beginselen GLB' was het eerste webinar in een reeks van online vorming, waarbij we focussen op de implementatie van het Strategisch Vlaams GLB-plan.

Herbekijk hier

 

Betalingsrechten?

Het nieuwe GLB gaat op 1 januari 2023 van start. Dit brengt ook nieuwigheden rond de directe betalingen met zich mee, zoals een herverdeling van steun tussen landbouwers, een nieuw budgettair kader en de nieuwe gekoppelde zoogkoeienpremie. In dit webinar gaan we dieper in op deze nieuwigheden en bekijken we welke impact het nieuwe GLB heeft op jouw betalingsrechten.

Herbekijk hier

 

Actieve landbouwer

Webinar 21 november van 12.30 u tot 13.30 u.

In het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid kiest Vlaanderen ook voor een verstrengde definitie van ‘actieve boer’. Hiermee focust men het budget dat beschikbaar is op een kleinere groep. In dit webinar duiken we in de verschillende criteria die gehanteerd zullen worden vanaf 2023 om de groep van actieve landbouwers af te bakenen en geven we meer inzicht aan de hand van voorbeelden.

Schrijf je hier in

 

Randvoorwaarden

Webinar 28 november van 12.30 u tot 13.30 u.

Schrijf je hier in

 

Vergroenende instrumenten

Webinar 5 december van 12.30 u tot 13.30.

Schrijf je hier in

 

VLIF-steun

Webinar 12 december van 12.30 tot 13.30 uur.

Schrijf je hier in

 

Starters en jonge boeren

Webinar 19 december van 12.30 u tot 13.30 u.

Schrijf je hier in

 

Hulp e-loket

Webinar voorjaar 2023.