Menu

Inspecties starten bedrijfscontroles opnieuw op

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

AVBS en Boerenbond ontvingen meldingen van leden dat er opnieuw bedrijfscontroles worden uitgevoerd bij land- en tuinbouwbedrijven. Het betreft zowel arbeidsinspectie, wooninspectie, inspectie welzijn op het werk… Via een handige checklist kan je nagaan of je coronaveilig werkt.

 

 

 

Belangrijk is dat je als bedrijfsleider de hygiëneprotocollen en social distancing (coronamaatregelen) op een correcte manier hanteert op je bedrijf.

Coronaveilig werken op je bedrijf

Op de website van AVBS/Boerenbond vind je heel wat tips die je kunnen helpen met de bedrijfsvoering in coronatijden om de hygiëne, veiligheid en werkzaamheid te verbeteren. Op de webpagina van AVBS/Boerenbond vind je bij elke tip een uitgebreide toelichting.

Wil je alles in een oogopslag kunnen doornemen? Download dan via de website van AVBS/Boerenbond dit handige overzicht. Druk het af en hang het op je prikbord, zodat je zeker niks vergeet.

 

Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan

Om de ondernemingen bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten heeft de overheid een generieke gids uitgewerkt, waarbij de generieke toolbox zoals opgesteld door de Economic Risk Management Group heeft gediend als een waardevolle inspiratiebron. Maatregelen te nemen bij de tewerkstelling van personeel kun je via de generieke gids ‘Veilig aan het werk’ raadplegen.

 

Checklist

Een mogelijke besmetting met het coronavirus vormt op de werkvloer een arbeidsrisico waar de werkgever zijn werknemers tegen moet beschermen. Om dat risico te evalueren heeft de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD Werkgelegenheid) een checklist voor zelfcontrole opgesteld. De checklist is beschikbaar op de website van de FOD Werkgelegenheid.