AIPH jaarboek cover - foto site AIPH

Internationaal jaarboek sierteeltstatistiek 2022 uit

1 maart 2023

Het internationale jaarboek sierteeltstatistiek 2022 is uit. Hét naslagwerk voor de sierteeltsector is ondertussen aan zijn 70ste editie toe. 

Het jaarboek, samengesteld door de Leibniz Universiteit van Hannover en uitgegeven door de internationale organisatie voor sierteeltproducenten AIPH in samenwerking met Union Fleurs, is een inzichtelijk hulpmiddel voor iedereen die betrokken is bij de sector. Het werk geeft een waardevol en gedetailleerd beeld van de meest recente beschikbare gegevens over de wereldwijde productie van en handel in bloemen en planten.  

Het boek bevat gegevens van landen in Europa, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika, met gedetailleerde uitsplitsingen, productvergelijkingen, marktgegevens en prijzen en wereldwijde import- en exportgegevens. In deze editie staan ook de resultaten van aanvullende enquêtes, uitgevoerd in het voorjaar van 2022 bij lid-organisaties van AIPH en Union Fleurs over de economische ontwikkeling van de sierteelt in 2021. 

 

"De 70ste editie bevat nog meer analytische informatie over de productie van en handel in sierplanten en biedt heldere statistieken voor de sector wereldwijd”, aldus Tim Briercliffe, secretaris-generaal AIPH. 

Nieuw in deze editie zijn: 

  • resultaten uit 18 landen van de online enquêtes over de effecten op productie en handel na de Covid-19 pandemie; 
  • bijgewerkte cijfers over consumptie per hoofd voor Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, Spanje, het VK, Japan en de VS; 
  • nieuwe cijfers over areaal en productie en aanvullende geactualiseerde samenvattende informatie voor 39 landen; 
  • nieuwe landenpagina en kaart voor Guatemala; 
  • overzicht handelstabellen import en export snijbloemen, levende planten, stekken en stekken, bollen en knollen en snijgroen; 
  • overzicht verkoop en marketing van best verkopende bloemen en potplanten voor groothandelsmarkten; 
  • nieuwe buitenlandse handelskaarten met daarop de belangrijkste producerende landen van snijbloemen en de belangrijkste exporteurs en importeurs van snijbloemen. 

 

Het boek is van grote waarde voor brancheorganisaties, beleidsmakers, onderzoekers, producenten, handelaren, bibliotheken en universiteiten. Het is een uniek naslagwerk voor iedereen die zich wil verdiepen in de laatste stand van zaken en trends in de bloemen- en plantenbranche.” 

Het jaarboek wordt aangeleverd in digitale vorm en bevat 232 pagina’s met illustraties, tabellen, diagrammen en kaarten met cruciale productiegegevens. 

Het Internationaal Statistisch Jaarboek Bloemen en Planten 2022 is online te koop voor €195,-.