Menu

Jobstudenten nodig? Denk aan VDAB én hogescholen/universiteiten

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

In de zomermaanden doen heel wat telers een beroep op jobstudenten. Het is nog onzeker of die er deze maanden ook zullen zijn. Naast de website van VDAB kan je ook je studentenjobs kenbaar maken op de website van universiteiten en hogescholen zelf.

 

 

 

De voorbije maanden hebben AVBS en Boerenbond alles in het werk gesteld om de verminderde instroom van buitenlandse arbeidskrachten op te vangen met versoepelingen op de binnenlandse arbeidsmarkt: Tijdelijk werklozen, de sociale economie, zelfstandigen, asielzoekers… en ook studenten werden aan de hand van flexibele regelgeving aangespoord om zich in te schakelen in onze sector.

Vandaag lijken de grote problemen van de baan, maar de zomermaanden vragen naar goede gewoonte een enorme inspanning: meer dan 60.000 arbeiders worden dan ingezet.

En daarvoor rekenen telers meer dan ooit op de studenten. Deze groep ziet niet alleen reizen en festivals door de neus geboord; ook vallen heel wat potentiële werkgevers van studentenjobs tijdelijk weg, bijvoorbeeld in de horeca.

Siertelers en studenten kunnen elkaar van oplossingen voorzien: zij vinden een fijne studentenjob, jouw bedrijf is geholpen in de piekperiode. Onze raad? Blijf je vacatures op VDAB posten, maar werp ook een blik op de studentenplatformen van de verschillende universiteiten en hogescholen in je buurt. Hierbij alvast enkele links, waar je je vacatures voor de komende maanden alvast kan registreren. Ook kan je gebruik maken van deze oproep om studenten te overtuigen.

UGENT

www.ugent.be/nl/careercenter

KUL

www.kuleuven.be/studentenvoorzieningen/werkervaring/werkgevers/registrat...

VUB

https://vubrussel.jobteaser.com/nl/company_account/sign_in

HOGESCHOOL GENT

https://hogent.jobteaser.com/nl/recruiter_account/sign_in

VDAB – studentenplatform JOS

www.vdab.be/jos

STUDENT.BE

www.student.be