Menu

Juni en september: extra controle tewerkstelling

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Wij berichtten al eerder dat er deze maand extra controles op tewerkstelling doorgaan in de groene sectoren. Deze controles kaderen in het Actieplan Sociale Fraudebestrijding 2021 en hebben dit jaar ook een Europese dimensie. De de nadruk ligt op op zwartwerk, verblijfs- en arbeidsvergunningen en de van toepassing zijnde COVID19 – maatregelen.

Er is ook voorzien dat er in de periode van 20 tot 24 september een bijzondere actieweek komt. Daarbij zal de aandacht in het bijzonder gaan naar de grensoverschrijdende tewerkstelling (voornamelijk detachering) in de groene sectoren. Detachering houdt in dat een werknemer uit bijvoorbeeld een land van Midden-Europa in dienst blijft van een werkgever uit zijn land van herkomst en uitgestuurd wordt om in ons land bepaalde werken uit te voeren die zijn werkgever voor rekening van een Belgische tuinbouwer in onderaanneming op zich genomen heeft.

Je kan jezelf hierop voorbereiden en evalueren met de algemene checklist die de Sociale Inlichtingen-en Opsporingsdienst (SIOD) ontwikkelde een voor de werkgevers in de groene sectoren.

De checklists en de aankondiging van de flitscontrole zijn terug te vinden op de website van SIOD.

Website SIOD: checklists