Menu

Masterclass timemanagement: een vorming voor jou?

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Heb jij goesting om efficiënter door het (bedrijfs)leven te gaan? In onderstaande getuigenis kan je lezen hoe Griet  Leroy tijd wint op haar bedrijf dankzij een coachingstraject. Samen met haar man Dirk Decru runt ze een sierteeltbedrijf in Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Timemanagement en efficiënt werken zijn meer dan ooit actueel in onze sectoren. Maar voor Griet heeft het al lang geen geheimen meer. Ontdek hier meer info over de tweedaagse opleiding. 

 

 

Een mailtje dat over het hoofd gezien geraakt of een onbetaalde factuur: het overkomt me bijna nooit meer.”

 

 

Reeds meer dan 10 jaar geleden stapte Griet in een eerste coachingproject om na te gaan denken over de visie op hun bedrijf, waar ze naartoe willen, hoe ze konden omgaan met personeel, …. “Ik heb altijd al opengestaan voor opportuniteiten en had het geluk om via de organisatie de juiste mensen tegen te komen. Tegelijk had en heb ik op ons bedrijf nog steeds een heel uitgebreid takenpakket. Ik run de site in Oostnieuwkerke, maar neem daarnaast ook nog de planning, de bestellingen en al het andere administratieve van beide sites op. Ik kreeg het gevoel dat ik het werk niet meer rond kreeg maar dat het tegelijk nog veel efficiënter kon en dat ik het werk, door het op  een andere manier te organiseren, wel zou rond krijgen.”

Opnieuw stapte Griet in een coachingtraject. “De kennis die ik opdeed heeft mij ongelooflijk veel inzichten opgeleverd. Ik leerde hoeveel tijd ik in al mijn taken stak. Ik leerde ze ordenen, beter inplannen, onderscheid te maken tussen belangrijk/niet belangrijk, dringend/niet dringend, gefocust werken door stoorzenders te verwijderen,.en ook tijd te maken voor rustmomenten of onvoorziene zaken. Ik leerde ook stilstaan bij wat ik graag en minder graag doe en leerde zo wat mij energie gaf of wat juist energie wrat. Samen met de coach zocht ik ook naar concrete manieren om taken efficiënter te laten verlopen, zoals het invoeren van regels in mijn mailbox en het goed nadenken over wat ik al dan niet delegeer naar (seizoens)personeel. Zo overkomt het mij nu eigenlijk nooit meer dat een mailtje over het hoofd gezien wordt of een factuur niet betaald wordt.”

Haar beste tips voor collega’s? Plannen, zowel op korte als op lange termijn. Het werk gedaan krijgen op het bedrijf is één zaak, maar er is zoveel tijdswinst te maken met vooraf na te denken over wat je  gaat doen. Durf ook kritisch te kijken naar wat je doet. Een vorming of cursus kan je zoveel nieuwe inzichten geven om efficiënter te werk te gaan.

Krijg jij ook al goesting om efficiënter door het (bedrijfs)leven te gaan?

Boerenbond/AVBS nodigt Ilse Vantilborgh, topcoach bij The Next Level en Ariadne Coaching, uit voor een masterclass timemanagement. Op een inspirerende locatie en in beperkte groep ga je gedurende twee dagen concreet aan de slag met je eigen tijdsuitdagingen op het bedrijf. Op het einde van de eerste dag ga je reeds met een actieplan naar huis. Tijdens de tweede dag wordt verdergegaan op dit actieplan: wat ging goed? Wat werkte helemaal niet en is er een andere manier die mogelijks wel werkt? Kwamen andere uitdagingen naar boven? Achteraf krijg je ook nog de mogelijkheid om één uur 1-op-1 digitale coaching met Ilse in te boeken op een moment dat het jou past of wanneer je er nood aan hebt.

Waar en wanneer?

 • 2 en 16 februari, telkens van 9.30 tot 16.30 uur
  Abdij van Averbode, Abdijstraat 1, 3270 Scherpenheuvel-Zichem
  Eén uur 1-op-1 digitale coaching, vrij in te plannen
  Klik hier voor meer info
   
 • 8 en 24 februari, telkens van 9.30 tot 16.30 uur
  Leeuwenhuis, Vrouwenstraat 10, Aarsele
  Eén uur 1-op-1 digitale coaching, vrij in te plannen
  Klik hier voor meer info

Kostprijs?

€495 voor leden – lunch en lesmateriaal inbegrepen

Inschrijven en meer info?

vorming@boerenbond.be of 0483/500195