Najaar vol groene tuininspiratie

13 november 2023

In navolging van de voorbije seizoenen kennen momenteel twee succesvolle tv-programma’s rond groen in de tuin een nieuwe cyclus. Zowel via ‘Goed Geplant’ als ‘Van droom tot tuin’, kunnen consumenten zich laten inspireren door de kracht van groen.

Van droom tuin
Goed geplant

‘Goed Geplant’ koppelt een wedstrijdelement aan het realiseren van een tuindroom. In het tweede seizoen gaan professionele tuinaannemers Eef Coolen en Jaan Van Kerkhoven kort opnieuw de uitdaging aan om een unieke tuin te ontwerpen voor acht verschillende tuineigenaars.

Ze starten met het grondig bestuderen van de bestaande situatie en de wensen en dromen van de tuineigenaars. Dan start het maken van het ontwerp, rekening houdend met het budget van de tuineigenaars. Die kiezen de winnaar en het winnende tuinontwerp wordt uitgevoerd. De verliezer helpt de winnaar om de droomtuin tot leven te brengen.

‘Goed Geplant’ past helemaal in de filosofie van de VLAM-campagne “Het tuinaannemereffect”. Met deze campagne overtuigt VLAM consumenten om een professionele tuinaannemer in te schakelen voor tuinaanleg of tuinonderhoud. 

‘Goed Geplant’ startte op 21 oktober voor een periode van acht weken, telkens op zaterdag om 18:20. Er is een herhaling voorzien op zondag om 12.20 u. Aflevering gemist of niet thuis? Dan kan je de afleveringen herbekijken op VTMGO.
 

Van Droom tot Tuin

Ook de derde reeks van het tv-programma ‘Van droom tot tuin’ zal ongetwijfeld heel wat consumenten stimuleren en inspireren om van hun tuin een droomplekje te maken. Net als de vorige jaren bezoeken groenjournalist Marc Verachtert en presentator Gil Claes een hele reeks tuinen, nog in aanleg zowel als in volle bloei.

Het werd dit jaar een bijzonder gevarieerde verzameling, met uiteraard ook heel veel aandacht voor de nieuwste trends. Zo is er onder meer een groeiende belangstelling voor ‘sponstuinen’, waar het water haast ongehinderd de bodem kan intrekken. Ook de meer diervriendelijke tuin is tegenwoordig in trek. En lekkerbekken kiezen vaak voor een echte ‘smultuin.’

In tien afleveringen maak je kennis met een aantal erg uiteenlopende tuincreaties, elk met zijn eigen sfeer en aantrekkelijkheid. In elke aflevering komt ook een specialist aan bod, die op begrijpelijke manier uitleg geeft over een ‘groen’ onderwerp. En tuinaannemers vertellen over hun specifieke aanpak.

‘Van Droom tot Tuin’ kan je bekijken op Eclips TV en PlattelandsTV. De eerste aflevering van ‘Van Droom tot Tuin’ startte op zondag 24 september: op PlattelandsTV om 10.30 en 15 uur, bij Eclips TV om 17 uur. In de loop van de week volgen telkens een aantal herhalingen.

Net zoals de vorige reeksen kunnen alle afleveringen van de derde reeks ook herbekeken worden via www.tuinaannemer.be.

Van droom van tuin