Menu

Terug naar Actualiteit >Nazomeren in de pop-uptuinen van de Vlaamse tuinaannemers

Alle regio's

In september en oktober kan de consument in drie Vlaamse steden genieten van een
pop-uptuin in Sint-Niklaas, Oostende en Genk. De tuinen tonen de expertise van de professionele tuinaannemer en dienen de passanten te inspireren.

 

 

 

Om het kunnen van de professionele tuinaannemers te demonstreren, richt VLAM een tijdelijk tuinproject in op drukbezochte plaatsen in drie Vlaamse steden, nl. op het stationsplein in Sint-Niklaas, in de Lijnbaanstraat in Oostende en op het binnenplein van het stadhuis van Genk. In Genk en Oostende is de pop-uptuin open van 31 augustus tot 29 september en in Sint-Niklaas van 14 september tot 13 oktober.

De pop-uptuin demonstreert de mogelijkheden van een tuinaannemer én van groen. De rijke variatie aan plantensoorten die gebruikt worden, toont de grote verscheidenheid en keuzemogelijkheden. De vijverpartij geeft dit nog een extra dimensie. Maar ook gazon is een onderdeel van een tuin en behoort tot de expertise van een tuinaannemer. In de kiosk wordt het ontwerp en de actie van de Vlaamse tuinaannemers toegelicht. De consument kan in de pop-uptuin even een frisse neus halen en inspiratie opdoen of wat langer voluit genieten op één van de bankjes in de tuin. Tijdens het weekend is er extra animatie in de tuin onder de vorm workshops (o.a. kinderyoga, dans, keramiek, EHBO).

De drie pop-uptuinen werden aangelegd in overleg met de lokale overheden die onmiddellijk met veel enthousiasme meewerkten. “Dit initiatief is ideaal om te tonen aan de inwoners waar we naartoe willen met de vergroening van de binnenstad”, zegt schepen Björn Anseeuw van Oostende. “Mensen kunnen hier ideeën opdoen voor hun eigen stadstuin. Deze tuin geeft ook een idee wat we willen doen in de Lijnbaanstraat en de vergroening van het centrum. Mensen kunnen hier ook samenkomen om iets te drinken of te eten en om te verpozen in het groen”, zegt de schepen.

Het volledige programma is te vinden op www.tuinaannemer.be/ontdek-de-pop-tuinen