Menu

Nieuw: online fyto-bijscholingen

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Een aantal AVBS-kringen organiseren tijdens de wintermaanden fyto-bijscholingen. Omwille van corona verloopt dat deze winter wat moeilijker. De fyto-bijscholingen van AgroCampus kunnen een goed alternatief zijn. 

 

 

 

 

Sinds november 2015 is een fytolicentie verplicht voor iedereen die als professioneel gebruiker gewasbeschermingsmiddelen wil gebruiken. Een fytolicentie is 6 jaar geldig.  

Om je licentie te verlengen, dien je een aantal bijscholingen te volgen om zo je kennis over gewasbeschermingsmiddelen actueel te houden. 

AgroCampus organiseert in elke provincie deze winter fyto-bijscholingen rond de volgende vijf onderwerpen: 

  • Fytoweb.be

  • Persoonlijke bescherming, toxicologie en MRL

  • Bescherming van het oppervlaktewater

  • Spuittechnieken akkerbouw en fytolokaal

  • Spuittechnieken tuinaanleg en fytolokaal 

Deze online fyto-bijscholingen duren twee uur. Er worden zowel in de voormiddag, in de namiddag en ’s avonds online sessies georganiseerd. Het enige wat je nodig hebt is een computer of laptop met internetaansluiting en luidsprekers. Een camera is een meerwaarde, maar is niet noodzakelijk. 

Hoe werkt het?  

Ga naar www.agrocampus.be/fyto-bijscholingen of www.boerenbond.be/vorming. Schrijf je in voor de fyto-bijscholing van jouw keuze. Geef daarbij zeker je rijksregisternummer en de juiste facturatiegegevens op. Maak ook gelijk je betaling in orde. Je ontvangt achteraf van ons een factuur ‘voldaan’. Enkel wie tijdig betaalt, ontvangt de deelnemerslink (ten laatste een half uur voor het begin van de sessie). Klik in de 10 minuten voor de start van de sessie op de deelnemerslink. Je komt dan in de online fyto-bijscholing waar je verdere instructies krijgt. 

Waar vind je het aanbod? 

Het volledige aanbod van onze online fyto-bijscholingen vind je per provincie op www.agrocampus.be/fyto-bijscholingen

Hoeveel kost het? En is er ledenkorting? 

De deelnameprijs bedraagt 30 euro. Het ledenvoordeel voor AVBS- en Boerenbondleden bedraagt 50%, dus jij kan deze online bijscholingen volgen voor 15 euro. 

Waar kan je inschrijven? 

Waarop nog wachten? 

Op niets. Ga naar de website, schrijf je in, betaal de deelnameprijs, ontvang je deelnemerslink en volg de online fyto-bijscholing. Makkelijker én voordeliger kan het nergens anders.  

Heb je nog geen fytolicentie?  

Neem dan hier even contact met ons op. We bezorgen je dan alle info van onze fyto-opleidingen bij jou in de buurt. 

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving