Menu

Nieuwe FLORALL-locatie goede keuze

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

Veel opgeruimde gezichten tijdens de voorbije FLORALL-editie op de nieuwe locatie in Expo Waregem. Het viel op dat het beursgebeuren veel transparanter was voor de exposanten wat ook de gezelligheidsgraad verhoogde. Ook het koperspubliek kon de nieuwe FLORALL-locatie waarderen.

De aankomst bij de expohallen van Waregem gaf meteen een voorsmaakje van de sfeer in het beursgebouw zelf. Een mooie situering en de vlotte bereikbaarheid van een parking vlakbij de ingang van de hallen is in veel opzichten zo verschillend vergeleken met het kluwen aan toegangswegen rondom Flanders Expo. Het moet gezegd, het ingewikkelde parcours rond Flanders Expo leidde vaak tot wrevel en was er de oorzaak van dat menig buitenlandse bezoeker die niet vertrouwd was met de locatie, in een minder gunstige bui zijn bezoek aan FLORALL aanving.

FLORALL Waregem is eerder een beurs op maat te noemen met smaller gangen die het geheel heel wat gezelliger maakten en zeker ook de interactie tussen de exposanten bevorderde. Een enquête onder exposanten en bezoekers leerde dat 80% tevreden is over de vernieuwde formule. In de bevraging werden gepolst naar plantenaanbod, all-in-1-day formule, beurslocatie, wegsignalisatie, catering, keuze van beursdag en communicatie. Op al deze facetten gaven zowel exposanten als bezoekers een quotering van goed tot uitstekend.

Achterkant van de medaille was dan weer dan een aantal bedrijven verstek liet gaan, deels omwille van het feit dat ze zich “verder” dienden te verplaatsen. Heel jammer omdat het de verschraling van het aanbod op de beurs in de hand zou kunnen werken en de aantrekkingskracht verminderen. Uit de reacties van de exposanten kunnen we toch afleiden dat het in stand houden van de beurs duidelijk als belangrijk wordt gezien. Het geeft de Belgische sierteelt en boomkwekerij een gezicht naar buiten toe. Vlaanderen is nog steeds een belangrijke Europese productieregio en heeft een beurs als FLORALL dan ook nodig. We moeten er dus over waken dat de FLORALL-formule blijft bestaan en verder wordt uitgebouwd. Er is voor deze editie alvast een stap in de goede richting gezet.

FLORALL AWARDS

  • GOUD: Bijenweelde rozen - Carl Van Sante, Wetteren

  • ZILVER: Rhus aromatica - De Nolf boomkwekerijen, Waregem

  • BRONS: Plants of the world - Bremmer boomkwekerijen, Waddinxveen (NL)