Menu

Opgelet met SCAM

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

De Belgische Ambassade in London, Engeland signaleert dat er nu ook siertelers getarget worden door Britse oplichters. In het verleden waren al gelijkaardige frauduleuze emails voorbijgekomen m.b.t. food retailers. Er wordt daarom gedacht dat Britse oplichters internationale standhouders van bepaalde internationale beurzen zoals Anuga, SIAL, GLEE,… viseren a.h.v. de contactgegevens in de beurscatalogi.
 
Het Engels is schabouwelijk.  Ze hanteren de naam en adres van een grote retailer maar gebruiken een variant van het emailadres en een gsm nummer (+447…) i.p.v een vaste lijn. De contactpersoon is de naam van iemand die bij het bedrijf werkt maar vaak op een verkeerde afdeling of veel te senior is om als aankoper bestellingen te plaatsen. Deze namen tref je vaak via LinkedIn aan. De adresgegevens, het bedrijfs-en BTW nummer zijn correct maar dit behoort tot het publiek domein.
 
Voor de levering stellen ze een magazijn in noord-Londen voor en de betaling zou 14 dagen later gebeuren…  
 
Bedrijven die hiermee in aanraking komen kunnen een klacht indienen bij Action Fraud (www.actionfraud.police.uk/report-a-fraud-including-online-crime).
 
Bij twijfel kan je natuurlijk altijd contact met opnemen met de Ambassade.
 

Embassy of Belgium

Government of Flanders
FLANDERS INVESTMENT & TRADE
Economic & Commercial Representation of Flanders
Embassy of Belgium/Flanders House
1A Cavendish Square
London W1G 0LD
T: +44 (0)20 7307 7710
T: +44 (0)20 7307 7717 (Direct)