Menu

Plantentuin Meise transformeert tot referentiepunt

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

In de Plantentuin zijn de werken gestart voor een nieuw serrecomplex van 7.100 m² en twee gloednieuwe onthaalgebouwen. Dat is de volgende grote stap van het Masterplan van de Vlaamse Overheid, die meer dan 103 miljoen euro investeert in de transformatie. Voor deze fase is er een investeringsbedrag van 28 miljoen euro voorzien. Tegen 2026 moet Plantentuin Meise uitgroeien tot een toeristische topattractie en een wetenschappelijke referentie van wereldformaat.

Naast de nieuwe onthaalgebouwen en ontvangstpleinen krijgt de wetenschappelijke uitstraling van de Plantentuin extra glans met de bouw van ‘de Groene Ark.’ Dat is een gloednieuw serrecomplex van 7.100 m², inclusief een polyvalente ruimte waar het wetenschappelijk werk van de Plantentuin gedemonstreerd wordt. Het nieuwe serrecomplex vormt de aanvulling op de twee bestaande serrecomplexen, die momenteel niet oegankelijk zijn voor het publiek.

In 40 onderling verbonden kassen worden nu ± 9.000 plantensoorten, waarvan een groot aantal bedreigde, bewaard en opgekweekt en worden de onderzoeks- en oranjeriecollecties gehuisvest.