Menu

Terug naar Actualiteit >Producentenbeurs 6 mei: korte evaluatie

Alle regio's

Meer dan 70 standhouders exposeerden een mooi en divers voorjaarsproduct op de producentenbeurs van woensdag 6  mei. Uit een gesprek met standhouders kort na de beurs bleek dat de vaste bezoekers van de beurs zeker aanwezig waren. Positief is ook dat enkele standhouders aangaven dat ze contact konden leggen met voor hen nieuwe gezichten, zelfs uit Duitsland.
Het is nog te vroeg om te concluderen of de aanwezigheid van bezoekers die door sommige standhouders als nieuw werden ervaren, het gevolg was van de eerste gerichte mailing naar groothandels en tuincentra in België, Nederland en N-Frankrijk. Deze mailing kwam er op vraag van de evaluatievergadering na afloop van de producentenbeurs op 1 april ll.
Feit is dat beide beurzen, die van 1 april ll. en zeker deze van gisteren bevestigen dat het sierteeltvoorjaar niet optimaal verloopt. Mooi en kwalitatief product is zeker aanwezig, maar de handel loopt matig of in zeer voorzichtige stappen omdat de verkoop naar de eindklant nog niet echt is los gekomen. Het blijft dan ook hopen op een lang voorjaar!
 

De volgende producentenbeurs is er alvast op de vertrouwde eerste woensdag van juni, dit is 3 juni van 16u30 tot 19u00.