Menu

Terug naar Actualiteit >SOS buxusmot blijft partner in de strijd

Alle regio's

De Vlaming geeft om zijn buxus. Dat werd vorig jaar nog maar eens duidelijk toen 16.500 buxusliefhebbers intekenden op de nieuwsflitsen over de aanpak van de buxusmotrups. Om ook dit jaar zal SOS buxusmot zijn missie verder te zetten. Hét platform voor alle informatie: www.SOSbuxusmot.be.

 

Onderzoekers van PCS en ILVO zullen komend jaar opnieuw op verschillende plaatsen in Vlaanderen de evolutie van buxusmot op buxusstruiken monitoren. Verder worden alternatieve beheersingstechnieken getest op hun effectiviteit. Op basis van de monitoring en onderzoek naar beheersing, wordt de informatie op www.SOSbuxusmot.be voortdurend bijgestuurd. Via de nieuwsbrieven worden gebruikers actueel op de hoogte gehouden.

Informeer uw klanten

Om de website en het advies te optimaliseren, zullen de huidige gebruikers van sosbuxusmot.be een enquête ontvangen. Via deze weg kunnen ze ook suggesties doen zodat het onderzoek en de dienstverlening kan inspelen op kennishiaten van de buxusverzorger. Verder willen we de sensibiliseringscampagne verder uitbreiden door dit jaar extra in te zetten op uitbreiding van het buxus-netwerk.

Om meer particulieren te bereiken, kunnen producenten, handelaars en tuincentra gratis informatiefolders bestellen over het informatiekanaal SOSbuxumot.be om deze uit te delen aan hun klanten. Zo worden zij op de hoogte gehouden van de beste strategie om vraatschade te beperken.

Folders zijn per 100 exemplaren te bestellen en worden gratis verzonden. Bij interesse, gelieve een mailtje sturen naar info@avbs.be met vermelding van leveringsadres en gewenste aantal exemplaren (per 100).

Over SOS buxusmot

Deze samenwerking tussen ILVO, PCS , Landelijke Gilden en AVBS krijgt een vervolg dankzij de verlenging van het project ‘Sensibilisering rond het monitoren en beheersen van de Buxusmot (Cydalima perspectalis) in Vlaanderen’. Dit project wordt gefinancierd door het Vlaams Fonds voor Landbouw en Visserij van het Departement Landbouw & Visserij van de Vlaamse Overheid.