Menu

Stel je kandidaat voor Laureaat van de Arbeid

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid (KIEA) startte een nieuwe promotie op voor de titels ‘Laureaat van de Arbeid’ voor de tuinbouwsector. Ook de sectoren sierteelt en groenvoorziening vallen onder deze promotie. De toekenning van de eretekens gebeurt op basis van een aantal selectiecriteria, zoals beroepskennis en -vaardigheden, sociaal engagement, overdracht van kennis,….

 

Al wie in de tuinbouwsector tewerkgesteld is, kan zich voor deze promotie inschrijven: bedrijfsleiders, helpers en werknemers. Het is dan ook heel belangrijk deze communicatie zoveel mogelijk te delen met je mensen op de werkvloer. Er zijn ook genoeg voorbeelden uit het verleden van bedrijfsleiders die hun medewerkers voordragen om hen op die manier hun waardering te tonen. Ook dat is een mogelijkheid. De organisatoren hopen ook ten zeerste op een sterke vertegenwoordiging van vrouwen en jongeren in deze promotie.

Je kan het inschrijvingsformulier en het reglement met alle info rond de selectieprocedure, de inschrijvingsvoorwaarden en toekenningscriteria downloaden via de website van het Koninklijk Instituut.

Je kan voor dat formulier en voor begeleiding bij het invullen ervan ook terecht bij het AVBS. Het formulier moet (online of per post) ingediend worden tegen uiterlijk 15 maart 2022.

Voor meer informatie: AVBS, contact: Miet Poppe, info@avbs.be.

Laureaat van de Arbeid

Brons – Toekomst voor het beroep

Dit ereteken wordt toegekend aan personen met een beperkte werkervaring die zich onderscheiden door de kwaliteit van hun werk, hun aandacht voor beroepsethiek, welzijn en milieu, hun bereidheid om bij te leren en hun aanpassing aan nieuwe werkmethoden.

Zilver – Partner in bet beroep

Dit ereteken wordt toegekend aan personen die zich onderscheiden door hun uitgebreide beroepskennis en/of –vaardigheden. Deze delen ze met collega’s op de werkvloer of binnen de sector. Ze hebben een positieve ontwikkeling doorgemaakt in hun loopbaan en geven blijk van innovatie.

Goud – Expert in het beroep

Dit ereteken wordt toegekend aan personen die alle facetten van hun functie beheersen. Ze zijn sociaal geëngageerd binnen of buiten de werkvloer en dragen bij tot de bekendheid van de organisatie en/of de sector.

 

Sierteelt&Groenvoorziening nr. 11 - 31 december 2021