Menu

Storm en rukwinden van afgelopen maart erkend als ramp

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

De storm en rukwinden met lokaal karakter tussen 9 en 15 maart 2019 zijn erkend als ramp. Het erkenningsbesluit voor deze ramp verscheen op 30 december 2019 in het Belgisch Staatsblad. Dossiers met schade in de erkende gemeenten kunnen worden ingediend bij het Vlaams Rampenfonds tot en met 31 maart 2020.

 

 

De procedure om een schadevergoeding aan te vragen moet voortaan online via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds. Zo ben je er zeker van dat je aanvraag correct en volledig ingediend wordt. Na het indienen van de aanvraag krijg je een definitief dossiernummer toegekend en kan je een overzicht van de aanvraag downloaden. Meer informatie over de procedure vind je op https://overheid.vlaanderen.be/rampenfonds. Je vindt er ook de lijst met gemeenten/steden waarvoor de storm en rukwinden werden erkend. Het starten van de procedure kan via https://overheid.vlaanderen.be/schadevergoeding-rampenfonds-aanvragen.

Voor rampen die eventueel plaats zouden vinden in 2020 zal minstens 25% van je bedrijfsareaal verzekerd moeten zijn via een erkende brede weersverzekering om nog een vergoeding te kunnen krijgen uit het rampenfonds voor schade aan de niet-verzekerde teelten.