Menu

Terug naar Actualiteit >Voordelig aansluiten bij Graydon

Alle regio's
Alle sectoren

Het is als bedrijfsleider belangrijk om te weten met wie je zaken doet. Vooral bij nieuwe klanten is het goed om over voldoende bedrijfsgegevens te beschikken. Sinds enkele jaren heeft AVBS een samenwerkingscontract lopen met Graydon. Dankzij deze overeenkomst kunnen AVBS-leden tegen een voordelig ledentarief up-to-date handelsinformatie verkrijgen over mogelijke nieuwe klanten.

 

Wat krijg je hiervoor terug?

Leden betalen een contractkost van 100 euro/jaar (excl. BTW) en kunnen daarvoor permanent handelsinformatie opvragen over 100 binnenlandse handelsbedrijven uit de sierteeltsector. In de vorige overeenkomst met Graydon was de lijst beperkt tot 72 bedrijven. Deze hebben we ondertussen geüpdatet en verder aangevuld met 28 nieuwe namen.

Alle deelnemers krijgen dagelijkse reviews over deze 100 sierteeltbedrijven toegestuurd waarin alle wijzigingen over het bedrijf (wijzigingen bedrijfsleiding, kredietwaardigheid….) gecommuniceerd worden. Je hoeft dus niet elke dag de site van Graydon te consulteren. Neen, via de dagelijkse reviews zie je al direct wat er binnen een bedrijf gebeurt. Wil je de informatie nog eens uitgebreider checken of meer gegevens opvragen, kan dat uiteraard gratis via de site van Graydon.

Stap je in het contract, dan kan je ook gebruik maken van goedkopere tarieven voor informatie over andere binnenlandse (buiten de lijst van 100) en buitenlandse handelspartners.

Ook interessant op de site van Graydon zijn de artikels of studies die men kan terugvinden op de ‘blogpagina’ (https://graydon.be/blog) en bij de ‘downloads’ (https://graydon.be/downloads). Deze bieden naast nuttige informatie ook heel wat bruikbare tips voor het bedrijfsleven.

Handige beoordelingstools kredietwaardigheid

Een handelsrapport bevat best wel wat informatie. Maar laat je niet afschrikken door de hoeveelheid cijfers en grafieken, want Graydon werkt met een aantal beoordelingstools die het mogelijk maken om op een efficiënte manier de rapporten te interpreteren.

Zo is er de multiscoring die kan variëren tussen 0 en 100. Deze is een parameter voor de betalingszekerheid op een middellange termijn van ongeveer drie jaar. Nul is hierbij een zeer groot risico en 100 is een principieel nulrisico op faling.

Een andere maatstaf is het kredietadvies dat informatie geeft over de betalingszekerheid op zeer korte termijn en dus een andere trend kan vertonen dan de multiscore.

De Fito-meter is dan weer een instrument dat de kansen op faillissement en succes van een onderneming berekent. Indien verschillende financiële knipperlichten samen voorkomen, zal dit het negatieve effect op de score versterken.

Ben je er ook van overtuigd dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt en dat Graydon je dat inzicht op financieel vlak kan bieden, aarzel dan niet om je aan te melden voor dit ledenvoordeel.

Meer informatie via Hilde Van Elsuwé, hilde.van.elsuwe@avbs.be, 09/326.72.17.