Menu

Zoek naar jobstudenten via de sociale media

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Ben jij op zoek naar jobstudenten? Wil jij dat laten weten aan de buitenwereld? Wij geven een aantal insteken die je kan gebruiken op jouw sociale media.

 

 

 

 

Start met een foto

Foto’s en video’s doen het goed op sociale media. Voeg een foto van je bedrijf toe aan je oproep, zodat de oproep zeker opvalt tussen alle andere boodschappen op de sociale media. Foto’s van mensen aan het werk op jouw bedrijf geven al een idee wat geïnteresseerden kunnen verwachten. Heb je zelf geen foto? Dan kan je bijvoorbeeld deze foto gebruiken.

Sla de afbeelding op op je computer of smartphone en post die dan op jouw sociale media. Je kan de afbeelding plaatsen op de Facebookpagina van je bedrijf of op je eigen profiel. Gebruik een van onze tekstsuggesties of verzin zelf een leuke tekst. Voeg eventueel toe voor welke activiteiten je studenten zoekt en via welke weg ze met jou contact kunnen opnemen.

Tekstsuggesties

“Centje bijverdienen op ons bedrijf? Wij zijn nog op zoek naar jobstudenten. Bonus: de uren die je in mei en juni presteert, tellen niet mee in je 475 uren!”

“Wij zoeken nog jobstudenten! De uren die je in mei en juni werkt tellen niet mee in je 475 uren studentenjob en er is geen risico op verlies van kindergeld of studietoelage!”

“Jobstudenten gezocht voor ons tof team! En goed nieuws, want de uren die je in juni werkt op ons bedrijf tellen niet mee voor je 475 uren. Wij wachten op jou, waar wacht jij nog op?”

Facebook-tip: gebruik emoticons om je bericht te laten opvallen en aantrekkelijk te maken voor een job publiek!

Heb je zelf geen Facebook-account? Stuur deze oproep door naar jou vrienden en vraag of zij het bericht plaatsen in jouw naam.

Waarom is een studentenjob in de landbouw zo de moeite waard?

Jobstudenten hebben soms nog een extra motivatie nodig om ergens tewerkgesteld te worden. Werken in de land- en tuinbouwsector mag dan ook niet onderschat worden. Het is vaak fysiek werk. En het werk buiten in een internationaal team kan enkele studenten afschrikken of juist een hele spannende uitdaging zijn!

Het is daarom belangrijk dat de voordelen van de sector extra belicht worden:

  • De uren in mei en juni tellen niet mee in 475 uren
  • Er is geen risico op verlies van kindergeld of studietoelage
  • De studentenjob kan gecombineerd worden: max 130 dagen als seizoenarbeider

    Zoek naar jobstudenten via de sociale media