Menu

Terug naar Onderwerp >Brief aan Comeos

Brief aan ComeosTerug naar Onderwerp >


AVBS vraagt retail om voor planten van bij ons te kiezen

Belgische kwekers vinden het onbegrijpelijk dat er nu Nederlandse bloemen in de Belgische supermarkten worden aangeboden. Bloemen die ook onze noodlijdende Belgische kwekers kunnen leveren, als zij uiteraard daartoe de kans krijgen.

 

In een brief van AVBS-Boerenbond aan retailfederatie Comeos vraagt de sector dat Comeos zijn leden oproept om in te zetten op het aanbieden van bloemen en planten van bij ons, uit onze Belgische kwekerijen.  Dit sluit aan bij het engagement zoals opgenomen in de Gedragscode voor faire relaties tussen aanbieders en kopers in de agrovoedingsketen. De oproep zou ook passen in de promotie die VLAM opzet voor groen van bij ons onder de hashtag #lenteinuwkot.

AVBS-Boerenbond is er zich van bewust dat er binnen Europa vrijhandel van goederen en diensten is en dat deze regels ook vandaag gelden. Maar het zou goed zijn mochten Comeos samen met AVBS-Boerenbond het signaal kunnen geven aan de Belgische retail dat er momenteel heel veel Belgisch aanbod van bloemen en planten is dat concurrentieel is en ze dus geen buitenlands materiaal hoeven aan te kopen. Het zou een welgekomen steun zijn in deze tijden waarin de sector vecht voor zijn bestaan.