Menu

Floraliën: uitstel tot volgend jaar

Terug naar Onderwerp >

Floraliën: uitstel tot volgend jaarTerug naar Onderwerp >

De Raad van Bestuur van Floraliën Gent (Koninklijke maatschappij voor Landbouw en Plantkunde vzw) heeft vandaag, na overleg met de leden van de Algemene Vergadering, beslist om Floraliën Gent 2020 te verplaatsen naar de periode april/mei 2021.

 

 

 

Daarmee speelt de organisatie in op de bezorgheden van iedereen na de berichtgeving over de ernst en de impact van het corona-virus. De beslissing ligt voor de hand. Gezondheid van bezoekers, exposanten en alle betrokkenen primeert.  

Floraliën Gent zouden eerst lopen van 1 mei tot 10 mei 2020, maar de logistieke voorbereidingen zouden al starten op 6 april 2020 in het ICC, het Kuipke en het Floraliënpaleis. Uiteraard is de nieuwe datum vastgelegd in overleg met het ICC. Sinds de uitbraak van het corona-virus hebben directiecomité en Raad van Bestuur de hele situatie op de voet gevolgd.

Drie scenario’s voor uitstel lagen voor. Uiteindelijk werd gekozen voor het scenario van uitstel van de tentoonstelling tot de periode april/mei 2021. Hierbij werd ook rekening gehouden met de technische mogelijkheden van de sector.

De organisatie zegt de beslissing met veel spijt voor de inspanningen van de sector, die een moeilijke tijd doormaakt, te hebben genomen. “We weten dat de geplande creaties van de sector voor de bezoekers een grote meerwaarde gingen zijn, en van een zeer hoogstaand niveau zijn”, aldus de organisatie.