Menu

Gent gaat in 2020 voor kunst met bloemen

Terug naar Onderwerp >

Gent gaat in 2020 voor kunst met bloemenTerug naar Onderwerp >

Onder het thema ‘OMG! Van Eyck was here’ viert Gent in 2020 de beroemde Vlaamse Meester Jan Van Eyck. Floraliën Gent sluit hierbij aan en zoekt voor ‘Mijn Paradijs, een Wereldse tuin’ inspiratie in het œuvre van Van Eyck.

- 31 december 2019 -

 

 

 

 

Delicaat snijbloemenpalet

In de groepsstand AVBS verzamelen zes leden-snijbloemenbedrijven met een verfijnd gamma aan meiklokjes, pioenen, Amarillis, Calla, rozen en anjers. Euroveiling vult het assortiment verder aan. Jolien Vanderstappen en Sören van Laer zorgen voor een trendy maar delicaat ontwerp. Jolien is een jonge ontwerpster met toch al een aantal grote projecten op haar naam zoals Winter Moments with Flowers, Flowertime en Fleuramour.  Sören van Laer is als jonge freelance florist een wereldtopper in de bloemsierkunst met realisaties over de hele wereld.

#Boerentrots, ook voor snijbloemen

Floraliën Gent krijgt de wereldpers over de vloer en net daarom is het zo belangrijk om er als kweker bij te zijn. Want ook binnen het snijbloemenassortiment zijn er nog een aantal variëteiten die best nog wat extra aandacht kunnen gebruiken. De campagne #Boerentrots is er ook voor de sierteelt- en groensector. AVBS werkt begin januari met de communicatiecel van Boerenbond een communicatieplan uit voor de deelname aan de Gentse Floraliën. Je hoort nog van ons!

Begonia en bromelia

Ons vast architectenteam heeft ondertussen ook het ontwerp klaar voor de blackbox met begonia en bromelia. De begoniatelers zijn ondertussen ook gestart met de eerste praktische voorbereidingen. De bollen worden binnenkort geselecteerd en uit de frigo gehaald. Na acclimatisatie worden ze begin januari opgeplant door Frans en Francine Pynaert. Ook het ontwerp van de bromeliabox is ei zo na klaar. Hier staan Hubert en Rita De Vriendt in voor de planten.

Hortensia

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de zwarte vierkante strakke Hortensiabox van de Floraliën 2016. De box was een echte eye-catcher ontworpen door Danny De Coninck en mede gerealiseerd door Guido en Rita Sonneville. Ook in 2020 staat dit team opnieuw in voor de invulling van een blackbox.