Menu

Gentse Floraliën volop in beweging!

Terug naar Onderwerp >

Gentse Floraliën volop in beweging!Terug naar Onderwerp >

Binnen exact zes maand zwaaien de deuren van het Floraliënpaleis in Gent open voor een nieuwe editie van de Gentse Floraliën. Wie deelneemt, is nu volop bezig met de voorbereidingen.

- 31 oktober 2019 -

 

 

 

 

Hetzelfde geldt voor AVBS dat er dankzij het engagement van 80 leden-telers in geslaagd is een bonte verzameling Vlaamse sierteeltproducten bijeen te brengen. Het architectenteam heeft ondertussen de planten- en bomenpuzzel gelegd met onder andere snijbloemen, begonia, hortensia en bromelia als blikvangers.

Uit dertien landen

Er zijn op dit moment 317 deelnemers uit dertien landen ingeschreven. De AVBS-groepsstand is met 80 deelnemers één van de belangrijkste. Tickets zijn vanaf 1 november te krijgen via www.floralien.be. AVBS-leden genieten een goedkoper tarief.

We zoeken helpende handen

Heb je zelf geen plantenmateriaal? Wil je toch graag meewerken? We zoeken nog helpende handen. De aanplant begint maandag 20 april; woensdagmiddag 29 april om 12 uur moet alles klaar zijn. Wie een dagje wil meehelpen, mag dit zeker laten weten (hilde.van.elsuwe@avbs.be).

Immaterieel Cultureel Erfgoed

KMLP diende recent een dossier in om erkend te worden als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Er zijn ongetwijfeld voldoende elementen die in het voordeel van KMLP spreken. Floraliën Gent is immers een heel belangrijke speler in het bewaken en uitdragen van de rijke sierteelttraditie in Oost-Vlaanderen en daarbuiten. www.floralien.be