Menu

Gentse Floraliën zet streekproducten in de kijker

Terug naar Onderwerp >

Gentse Floraliën zet streekproducten in de kijkerTerug naar Onderwerp >

Op de Tuindagen van Beervelde worden ze als ‘Vlaanderens schoonsten’ neergezet. Een terechte titel voor drie toppers uit de Vlaamse sierteeltwereld: de Gentse azalea, de Vlaamse laurier en de chrysant. Ook in de groepsstand AVBS op de Gentse Floraliën zullen twee van deze productgroepen de kans krijgen om volop te schitteren. Daarnaast zullen nog veel andere Vlaamse sierteeltproducten de bezoekers bekoren.

- 30 november 2019 - 

 

Gentse azalea

Wie online afbeeldingen zoekt van de Gentse Floraliën komt steevast uit bij beelden met bloeiende azalea’s. De azalea was immers altijd één van de paradepaardjes van de tentoonstelling. Ook in 2022 zullen ze niet ontbreken in de groepsstand AVBS. Naast de in Oost-Vlaanderen geteelde Gentse azalea’s zullen ook nog andere klassieke soorten een plaats krijgen in de groepsstand. Binnen het assortiment Gentse azalea zullen een aantal nieuwe variëteiten te bewonderen vallen. Een selectie van deze nieuwigheden zal ook geïntegreerd worden op de site van de Plantentuin van Ugent en getoond worden op het parcours in het ICC.

 

Vlaamse laurier

De Vlaamse Laurier Vereniging, onder leiding van voorzitter en stuwende kracht Geert Devriese, kreeg het in 2015 voor mekaar om de Vlaamse laurier, na de Gentse azalea in 2010 en een Hongaarse roos in 2012, te laten erkennen als derde niet-eetbare product met een Europese erkenning. Teler Piet Mertens zal bij de komende Floraliën met de nodige trots zijn product presenteren in de paradijselijke AVBS-tuin.

 

Geniet van de meer dan 300 variëteiten in de AVBS-tuin

Of het nu bloeiende terrasrozen zijn, aromatische kruiden, geurige meiklokjes, bonte hortensia’s, kleurrijke begonia’s, mystieke bromelia’s, statige eiken, vrolijke viooltjes …., allen zullen ze een plaats krijgen in de AVBS-tuin. De AVBS-leden zullen op die manier de vele bezoekers kennis laten maken met het ruime assortiment sierteeltproducten dat hier in Vlaanderen gekweekt en verhandeld wordt. Het wordt ook zeker uitkijken naar de eigentijdse en hippe creaties met snijbloemen, begonia’s, bromelia’s en hortensia’s. Onze paradijselijke tuin zal de iconische Floraliënhal helemaal doen stralen!