Menu

Terug naar Onderwerp >Een hart onder de riem

Een hart onder de riemTerug naar Onderwerp >


‘Wanneer het met bloemen niet meer lukt, kleur dan elkaars dag.’


Brief aan de siertelers

Beste siertelers,

Gecharmeerd was ik toen ik van jullie actie hoorde eerder deze week. De bloemen die anders toch maar staan te verwelken, deelden jullie uit aan rusthuisbewoners over heel Vlaanderen. Een mooi gebaar om de eenzaamheid bij hen tegen te gaan, maar vooral om de dag van deze ouderen een beetje te kleuren in tijden dat ze geen bezoek mogen ontvangen. Het siert jullie, dat er van de nood een deugd wordt gemaakt.

Deze actie legt natuurlijk ook de vinger op de wonde. Die prachtige bloemen en planten die normaalgezien in deze periode van het jaar vlot over te toonbanken zouden moeten rollen en zo bij de mensen op de versterbank belanden of in de tuinen geplant worden, staan nu te verwelken. Heel jammer. Jammer voor vele mensen, maar nog meer voor jullie. Al dat harde werk… het moet frustrerend zijn. Hoewel we samen pleiten voor goede maatregelen bij de regering, is dit een uitzonderlijk moeilijke periode. In de eerste plaats economisch, maar dit heeft ongetwijfeld een weerslag op ons persoonlijk leven, zet misschien druk op onze relaties en bepaalt ons humeur.

We zitten met velen in datzelfde schuitje. Toch proberen we allemaal te doen wat kan. De kunst is een boeket te maken van de bloemen waar je wél bij kunt, zeggen ze soms. Hoewel het niet veel lijkt, is simpelweg er voor mekaar zijn het belangrijkste wat we nu concreet kunnen doen. Daarom deze vraag aan jullie: bel een collega op, zeker als je weet dat diegene het moeilijk heeft op dit moment. Maar ook gewoon wanneer je zelf nood hebt aan een babbel. Deel elkaars zorgen, praat over koetjes en kalfjes, of beter, over bloemetjes en blaadjes. Het maakt niet uit. Wanneer het met bloemen niet meer lukt, kleur dan elkaars dag.

Goede moed en hou je gezond,

Nathan
pastoraal vormingswerker BB&LG