Menu

Winnaars uit vorige jaren

Terug naar Onderwerp >

Winnaars uit vorige jarenTerug naar Onderwerp >

In dit onderwerp

Sierteler van het jaar
Minder uit dit onderwerp

         

2014

Erik Boterdaele BVBA uit Heusden

Bloemisterij Erik Boterdaele focust zich op diverse buitenculturen in pot. Het bedrijf is gegroeid vanuit een bewust gekozen en weldoordachte eigen bedrijfsontwikkeling in fases met het oog op de toekomst, maar vooral gebaseerd op marktkennis die zich ook vertaalt in partnerships met andere bedrijven (Addenda en BE-plants). Voor Erik en Isabelle is het vooral belangrijk om met de door hen gekozen producten en merken 'eruit te springen' in de markt.

 

 

2012

Potplantenkwekerij Mermans uit Wommelgem

Potplantenkwekerij Mermans teelt warme kamerplanten en dit op substraat en hydrocultuur. In 2010 onderging het bedrijf in zijn vierde generatie, onder impuls van de huidige bedrijfsleider Dirk Mermans, een grondige modernisering. Naast alle technische innovaties die een hoge energie-efficiëntie realiseren, springen ook het grote aandeel eigen optimalisaties in het oog. Bovendien wordt op dit bedrijf ook aandacht besteed aan duurzaam telen en het continu zoeken naar marktgerichte innovaties. Daarvoor worden ondermeer zogenaamde verloren soorten kamerplanten, alternatieve vormen en potmaten of toepassingen in het assortiment opgenomen.

Queen of Flowers uit Lochristi, Inspiratieprijs

In 2012 werd de ‘Inspiratieprijs Sierteler van het Jaar’ voor het eerst toegekend. Het azaleabedrijf van Mario Naudts sleepte de trofee in de wacht o.a. omwille van zijn doorgedreven marketingconcept ‘Queen of Flowers’.

 

 

2011

Denis-Plants bvba uit Beervelde

Denis-Plants bvba is een typisch Vlaams jongplantenbedrijf dat afgeharde jongplanten uit in vitro vermeerderd materiaal produceert. Het uitgebreide gamma bestaat uit zowel eigen variëteiten als variëteiten in opdracht. Het startmateriaal wordt ingezet in het eigen labo en alle jongplanten worden afgehard in het eigen serrebedrijf. Ondanks het feit dat het bedrijf internationaal actief is, bleef het Vlaamse familiale karakter behouden. De keuzes die het bedrijf maakte op het vlak van productie en veredeling tonen duidelijk dat er een sterke toekomstvisie leeft.

 

Romberama uit Loenhout, meest beloftevolle jonge sierteler van het jaar

In 2011 ontving snijbloemenbedrijf Romberama de trofee voor ‘meest beloftevolle sierteler van het jaar’. De twee jonge snijbloementelers Raf en Ben Rombouts toonden tijdens de wedstrijd duidelijk aan dat visie, marktkennis en de mate waarin het bedrijf oog heeft voor innovativiteit, duurzaamheid en personeelsbeleid niet noodzakelijk minder aanwezig zijn op een jong bedrijf.

 

 

2010

Bloemisterij Tom Leybaert uit Moerbeke-Waas

Bloemisterij Tom Leybaert is een typische vertegenwoordiger van de Belgische en Vlaamse sierteelt. Niet alleen vind je op het bedrijf de Gentse Azalea, maar ook rhododendron. Leybaert is vandaag 11 ha groot en werkt met 8 tot 10 personeelsleden. Het bedrijf wil vooral totaalleverancier zijn van het begin tot het einde van het seizoen en hierbij zjin Europees cliënteel continuïteit bieden. In de bedrijfsvisie spelen productpresentatie, specifieke potmaten en het kunnen aanbieden van nieuwigheden een belangrijke rol.

 

 

2009

Bosboomkwekerij Sylva uit Waarschoot

Bosboomkwekerij Sylva is een bedrijf met een rijke geschiedenis. Het bedrijf wordt gerund door de familie Van Hulle die al sinds 1750 actief is in de bosboomkwekerij. De kwekerij is vandaag 80 hectare groot en heeft ongeveer 100 soorten planten in het assortiment.
‘Als producent van bosbomen is het onze ambitie om onze groene producten op een groene manier te produceren, met veel respect voor het milieu en de personeelsleden’, antwoordt bedrijfsleider Marc Van Hulle, op de vraag wat zijn bedrijf kenmerkt.