Menu

Terug naar Onderwerp >Verruiming in verkoop bloemen en planten

Verruiming in verkoop bloemen en plantenTerug naar Onderwerp >


De verkoop van bloemen en planten is door een gewijzigd ministerieel besluit opnieuw in de media geweest. Tuincentra die hoofdzakelijk voeding en dierenvoeding verkopen zouden ook weer bloemen en planten mogen verkopen. Over andere winkels heerst ook nog verwarring.

Via allerlei kanalen is er communicatie dat tuincentra en bloemenwinkels weer bloemen en planten verkopen. Het spreekt voor zich dat AVBS, samen met Boerenbond, er alles aan doet om zoveel mogelijk verkoopkanalen open te houden om de Belgische bloemen veilig tot bij de consument te brengen. Vandaag is er een aangepast ministerieel besluit gepubliceerd waaruit lijkt dat bloemen en planten opnieuw kunnen verkocht worden door zelfstandige kleinhandelaars (PC 201) en grote kleinhandelszaken (PC 311).

 

Nog onduidelijkheid

AVBS heeft hier vandaag bewust niet over gecommuniceerd omdat er nog veel discussie is over de interpretatie van de gewijzigde bijlage bij het ministerieel besluit over de dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

Er is verwarring over het feit of bloemen en planten enkel opnieuw mogen verkocht worden in tuincentra die hoofdzakelijk voeding en dierenvoeding verkopen, of de verruiming ook geldt voor andere tuincentra. Het gaat om een interpretatieverschil. Bloemenwinkels zouden dicht blijven, al is er ook daar discussie mogelijk.

Van zodra er duidelijkheid bestaat over de interpretatie van de bijlage en het ministerieel besluit gaan we hierover verder communiceren.