Menu

Terug naar Onderwerp >Verschillende niveaus van fytolicentie

Verschillende niveaus van fytolicentieTerug naar Onderwerp >


Afhankelijk van de werkzaamheden die men uitvoert of de adviezen die men geeft zal men een verschillend niveau van fytolicentie nodig hebben.

Gewasbeschermingsmiddelen voor niet-professioneel gebruik zal men kunnen aankopen, gebruiken en stockeren zonder bijkomende vereisten. Voor de verkoop zal men wel moeten beschikken over een fytolicentie NP 'Distributie/Voorlichting producten voor niet-professioneel gebruik'.

Als land- of tuinbouwer heb je minstens een fytolicentie P2 'Professioneel gebruik' nodig. Indien je deze niet hebt eind 2015 mag je geen producten voor professioneel gebruik meer aankopen of gebruiken. Iemand met een fytolicentie P2 kan maximum 10 personen onder zich laten werken met gewasbeschermingsmiddelen die beschikken over een fytolicentie P1 'Assistent professioneel gebruik'. Personen met een fytolicentie P1 mogen enkel fytoproducten gebruiker onder het toezicht van een fytolicentiehouder P2, zij mogen dus wel de producten gebruiken maar kunnen geen producten aankopen noch beslissen waar en wanneer de producten zullen gebruikt worden. De houder van een fytolicentie P2 mag uiteraard alle handeling uitvoeren die toegestaan zijn aan iemand met een fytolicentie P1. De fytolicentie P3 'Distributie/Voorlichting' is voorzien voor voorlichters en distributeurs van professionele producten. Iemand met een fytolicentie P3 mag ook alle activiteiten uitvoeren die overeen komen met de fytolicenties P2 en P1 evenals de verkoop van niet-professionele producten.