AVBS ledencongres 2023 - Lode Ceyssens en Erik Boterdaele - foto Patrick Dieleman

Bekijk of bestel sectorbrochure 'Van pluk tot geluk'

8 december 2023

De rode draad doorheen het voorbije ledencongres was dat de sierteelt- en groensector echt een sector is om trots op te zijn; laten we die boodschap alvast uitdragen. Bescheidenheid hoeft in deze niet!'. Om dat aan te tonen bracht AVBS een nieuwe sierteeltbrochure uit, die tijdens het ledencongres werd voorgesteld. In deze brochure vertellen we niet alleen hoe bloemen en planten geproduceerd worden, maar ook hoe belangrijk ze zijn voor ons welzijn.

Groen in je omgeving is niet enkel mooi, het is een basisbehoefte. Bloemen en planten zijn voedsel voor de geest, airco voor de stad en zuurstof voor iedereen.

Want als je weet dat tegen 2050 70% van de wereldbevolking in de stad zal leven, dan betekent dat ook dat onze omgeving steeds meer overheerst zal worden door beton en minder door velden en bossen. Meer inzetten op functioneel en doordacht groen wordt dus een must. En daarvoor hebben we professionele plantenkenners nodig: ontwerpers, telers, aanleggers en verzorgers.

Maar wie zijn deze professionele plantenkwekers? En wat doen ze? Hoe groeit en bloeit dat plantje dat zij kweken? Hoe zijn ze dagelijks, op alle vlakken, bezig met die 'gezonde' sierteelt? Dat en nog zoveel meer lees je in deze mooi geïllustreerde brochure. De vele infographics maken dat je in een oogopslag op eenvoudige manier kennis maakt met onze mooie bloeiende sector. 

Van pluk tot geluk - binnenpagina brochure

In de brochure die je hieronder kan downloaden, focussen we op verschillende thema's.

  1. Een sierlijke sector
  2. Wie lust onze groene blaadjes?
  3. Van stek tot boom
  4. Wat we zelf doen, doen we beter
  5. Groen kan wonderen doen

Hieronder vind je de brochure.

Van pluk tot geluk - binnenpagina brochure
Kaft brochure van pluk tot geluk

Wil je graag een exemplaar van deze nieuwe brochure? Stuur dan onderstaand bestelformulier door.

Je kan tot maximaal 10 exemplaren bestellen. 

 

 

sponsors ledencongres avbs 2023