In memoriam Marc Van Hulle

Op 14 mei overleed Marc Van Hulle, echtgenoot van Lucie Dhooge en vader van Bram, Tim en Sven Van Hulle. Hij was jarenlang bezieler van boomkwekerij Sylva uit Lievegem, waarmee hij veel erkenning oogstte.

Maar Marc was ook jarenlang een geëngageerd bestuurslid van AVBS. Al kort nadat hij met zijn broers begon mee te werken in Sylva, geraakte Marc betrokken in de werking van het Verbond van Boomtelers. Hij werd secretaris van de Bosboomtelers van Vlaanderen en vertegenwoordigde hen ook in het bestuur van het Verbond van Boomtelers. Rond de eeuwwisseling nam hij het voorzitterschap van het Verbond van Boomtelers over van Guido Dejans en werd hij lid van het presidium AVBS. Daarnaast vertegenwoordigde Marc de boomkwekerij bij VLAM, was hij ook lid van het comité boomkwekerij voor de Gentse Floraliën en was hij betrokken bij de voorbereiding van het overleg met de vakbonden.

Marc faciliteerde ook het onderzoek door zijn rechtstreekse medewerking of via medewerkers en draaide met zijn bedrijf veel mee in onderzoeksprojecten. Op internationaal vlak was hij decennialang lid van de Europese Commissie van Bosboomkwekers (later EFNA) en richtte hij mee de Europese boomtelersorganisatie ENA op.

Marc werd overal gerespecteerd voor zijn onderbouwde tussenkomsten en voor het respect dat hij ook anderen toedroeg. We verliezen een gedreven boomkweker, die niet alleen bomen maar ook mensen deed groeien.

Patrick Dieleman

AVBS wenst Lucie, kinderen, kleinkinderen en de hele familie heel veel sterkte toe bij dit pijnlijk verlies.

Foto Sylva - Marc Van Hulle

Op 19 mei ll. overleed na een ongeval op 38-jarige leeftijd de h. Geert Huyskens. Geert was de zoon van Guy (†) en Joske Huyskens-Cox. Joske is lid van de Boomtelersfederatie Noord-België.

 

 

Op 27 mei ll. overleed de h. Hervé Roggeman, azaleateler op rust. Hervé was de echtgenoot van mevr. Annie Goessens en vader van Koen Roggeman, zaakvoerder Azaro.

We bieden beide families ons oprecht medeleven aan.

 

evie-s-NUX8vT_lkWI-unsplash.jpg
Welkom Frimout

Collega Ilse Brosens werd op 17 mei mama van Frimout. Samen met papa Diederik heeft ze al een zoontje, Florentijn.

Van harte gefeliciteerd Ilse, Diederik en grote broer Florentijn.

 

Geboortekaartje Frimout, Ilse Brosens