Op 21 juli overleed Frans Aelbrecht, echtgenoot van Blondine Van Weyenberge. Frans was de oprichter van boomkwekerij Zilverspar en voormalig lid van het Verbond van Boomtelers.

Op 21 juni overleed Raymond Scheirlinck, (schoon)vader van Tom Scheirlinck en Bérengère Minnaert. Raymond was de stichter van de firma QualityPlants in Wetteren. Tom en Bérengère baten samen boomkwekerij Espaliers uit en zijn aangesloten bij de bedrijfsgilde Boomtelers Oost-Vlaanderen.

Op 18 juni overleed Joseph De Wilde uit Lochristi, echtgenoot van Eliane Goossens. Joseph was azaleateler en was jarenlang lid van de bloemistengilde Lochristi. Hij is de (schoon)vader van Kathleen De Wilde en Geert Verbrugge, die lid zijn van de bloemistengilde Zaffelare-Waasland.

Op 7 juni overleed Daniël Boterdaele uit Wetteren-Ten-Ede, echtgenoot van Maria Derde. Hij werd 85 jaar. Daniël had een kamerplantenbedrijf, dat later werd verdergezet door zijn zoon Erik, voorzitter van AVBS. Ook Daniël was bestuurlijk actief. Hij was in de jaren negentig lid van het beperkt bestuur van het Verbond van Bloemisten en was bestuurslid van de bloemistenkring Destelbergen, waarvan hij ook geruime tijd voorzitter was.

Op 6 juni overleed Hubert Vanhulle uit Beernem, echtgenoot van Magda Verfaillie. Hij werd 86 jaar. Na het overlijden van zijn vader kwam hij al jong in de ouderlijke bosboomkwekerij Vanhulle - Wallyn, die hij verder uitbouwde tot een exportbedrijf met internationaal aanzien.

Hubert was enkele decennia voorzitter van de boomtelerskring 'Bosboomtelers van Vlaanderen', lid van het bestuur van het Verbond van Boomtelers en van het presidium AVBS (reeds van bij de oprichting in 1972), waarvan hij ook ondervoorzitter was. Internationaal was hij lid en van 1993 tot 1999 ook voorzitter van de Europese commissie van bosboomtelers (nu EFNA). Lokaal was hij ook actief als schepen.

Op 13 mei overleed Frank Lagaert. Frank werkte sinds 2005 als medewerker boomkwekerij voor het Proefcentrum voor Sierteelt (Viaverda), waar hij bekend stond als een gedreven collega met een hart voor de boomkwekerij. Hij had een passie voor sortiment en sortimentskeuze, wat ook tot uiting komt in de voortuin en bloemenborders op het proefcentrum, de ingezaaide bloemenmengsels en de weloverwogen aanplant van bomen verspreid over de percelen. Zijn inzet en kennis van en voor nieuwe soorten en bomen geschikt voor het klimaat werd gewaardeerd door boomkwekers in binnen- en buitenland. Op de recentste editie van Florall werd de naar hem genoemde Carpinus betulus ‘Frank Lagaert’ bekroond met de zilveren Florall award.

Frank Lagaert Enthoutpark - personalia - foto AVBS
©AVBS_Enthoutpark_Frank Lagaert.jpg

 

We bieden de families van de overledenen ons oprecht medeleven aan en wensen allen heel veel sterkte toe.

 

evie-s-NUX8vT_lkWI-unsplash.jpg