© I. De Clercq

Floraliën sluiten met goed gevoel af

11 mei 2022

Niets dan tevreden gezichten bij het afsluiten van de Floraliën. Met een bezoekersaantal van 75.000 werd het vooropgesteld doel bereikt. In beide weekends waren er ook heel wat gezinnen op pad, waarmee een jonger publiek bereikt werd.

De Floraliën Gent is in hoofdzaak een Belgisch en Vlaams topevenement, maar er waren ook opvallend veel anderstaligen te horen onder het publiek. In totaal werden 43 verschillende nationaliteiten onder de bezoekers geregistreerd. Naast heel wat Fransen, vonden ook Nederlanders, Duitsers, Zwitsers en Britten vlot de weg naar de Gentse Floraliënhal.

“De positieve sfeer rond de Floraliën is een grote motivatie voor onze volgende projecten. En voor de volgende editie van Floraliën Gent in 2026”, aldus algemeen directeur Pieter Toebaert.

De interpretatie van het Lam Gods op de groepsstand van de AVBS-leden was misschien wel hét iconische beeld van deze Floraliën. De enorme veelzijdigheid geïntegreerd in één harmonieus geheel zorgde voor een oase van bloemen, planten en bomen. Een echt paradijs, een wereldse tuin, tevens het centrale thema van deze editie.

Dat de vele sierteelt- en boomkwekerijproducten een enorme inspiratie en aantrekkingskracht uitoefenden bleek ook uit de verkoop van de resterende bloemen en planten voor een goed doel. Kooplustigen stonden al een uur voor het openen van de deuren dinsdagnamiddag aan te schuiven om hun slag te slaan. Een ellenlange rij aan de kassa getuigde van het grote enthousiasme bij de kopers. De opbrengst van deze Floraliënverkoop gaat naar een goed doel, gekozen door de organiserende KMLP via de Koning Boudewijnstichting.